Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 12-01-16, 11:55
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή αφαιρεση σκουριας με ηλεκτρολυση

δε θυμαμαι να τοχω γραψει εδω ποτε οποτε το γραφω μηπως το χρειαστει καποιος.
ξερω ειναι εντελως οφτοπικ,αλλα εδω μεσα βρισκεις σχεδον τα παντα οποτε δεν παει χαμενο

λοιπον,για να αφαιρεσουμε χοντρη σκουρια απο μεταλα κλπ χρειαζομαστε:

ενα τροφοδοτικο με το καλωδιο του.ειτε απο λαπτοπ,ειτε αυτα τα πολυτροφοδοτικα ρυθμιζομενης τασης(σαν αυτα που χρησιμοποιουμε για τα ανεμιστηρακια ψυξης) ειτε ακομα και απο κινητο.
αυτο που θελουμε ειναι να βγαζει τουλαχιστον 1/2 με 1 αμπερ και η ταση,αν ειναι τουλαχιστον 12βολτ καλα ειναι.στα μικροτερα θα καθυστερησει περισσοτερο η διαδικασια.

κοβουμε και συνδεουμε δυο κροκοδειλακια στα ακρα του καλωδιου του (κοκκινο-θετικο/μαυρο-αρνητικο) και αυτα τα συνδεουμε ως εξης:

στο θετικο ακρο(κοκκινο), πιανουμε ενα κομματι μεταλο που δεν το χρειαζομαστε.
μπορει να ειναι ενα απλο καρφι(απο αυτα που σκουριαζουν) η ενα κομματι λαμαρινα, η οτιδηποτε μεταλικο που δεν το χρειαζομαστε και σκουριαζει.

στο αρνητικο ακρο(μαυρο) πιανουμε με το κροκοδειλακι το αντικειμενο που θελουμε να καθαρισουμε.στη δικια μου περιπτωση ειναι παλιες λαμες μαχαιριων,λιμες κλπ,αλλα μπορει να ειναι βιδες,η οτιδηποτε μεταλικο που εχει σκουριασει και θελουμε να καθαρισουμε.

τα δυο κομματια μεταλο τα βαζουμε σε ενα κουβα με νερο οπου εχουμε ριξει οποιοδηποτε ειδος αλατιου εχουμε για να αυξησει την αγωγιμοτητα του νερου.
εγω χρησιμοποιω Epsom salts,αλλα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και μαγειρικο αλατι η και σοδα.οσο περισσοτερο ριξουμε τοσο καλυτερα.(κορρεσμενο διαλειμα) χωρις να του βγαλουμε και τα ματια

τα βαζουμε ετσι ωστε να τα σκεπασει το νερο αλλα τα δυο μεταλα να μην ακουμπανε μεταξυ τους γιατι θα βραχυκυκλωσει το τροφοδοτικο και η θα καει,η θα σταματησει να δουλευει,οποτε θα πρεπει να βγει απτην πριζα και να ξαναμπει.(αναλογα το τροφοδοτικο και το αν εχει προστασια η οχι).

αφου μπουνε τα δυο κομματια μεταλο στο νερο και συνδεθουν με το τροφοδοτικο,βαζουμε το τροφοδοτικο στο ρευμα και τα αφηνουμε.θα δειτε φυσσαλιδες να πιανουν πανω στο μεταλο και να βγαινουν στην επιφανεια.
το αφηνουμε ετσι για μερικες ωρες(εγω τα αφηνω ολο το βραδι συνηθως).

η σκουρια θα φυγει απτο αντικειμενο στον αρνητικο πολο και θα παει να κολλησει στο αντικειμενο με το θετικο.
οταν τα βγαλουμε,το αχρηστο μεταλο θα ειναι γεματο σκουρια και το αλλο θα εχει καθαρισει
μπορει να εχει μια μαυρη γλυτσα πανω του,αλλα με λιγο πλυσιμο και τριψιμο με λιγο λεπτο συρμα των πιατων,η και με ενα σφουγγαρακι θα φυγει.

στο νερο θα δειτε μετα απο τοσες ωρες να εχει βγει ολη η σκουρια με αφρο στην επιφανεια.
ειναι "απαλη" διαδικασια για το μεταλο και αφαιρει πολυ λιγοτερο μεταλο(σχεδον καθολου) αποτι το τριψιμο με γυαλοχαρτα κλπ.
και ειναι και πολυ πιο ευκολο

εδω στην αρχη


εδω μετα απο 8 ωρες


και εδω το αντικειμενο που καθαριζα.μου το δωσανε να το συμμαζεψω οσο μπορουσα γιατι ειναι παλιο και ηταν χαλια.ενας γερμανικος(αν δεν κανω λαθος) μπαλταςολη αυτη η σκουρια που φαινεται στον αφρο και ακομα περισσοτερη ητανε πανω στον μπαλτα.δεν φαινοταν μεταλο.λιγο τριψιμο χρειαστηκε μετα ελαφρα με πρασινο σφουγγαρακι.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01978 seconds with 10 queries