Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-11-05, 10:17
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgesa
Για τι πρεπει να βγαζομε το πλαστικο γλαστρακι απο τα φυτα που αγοραζομε
,βλαπτει τα φυτα η παραμονη του.
Είναι κάτι ανάλογο με το δεντράκι σε γλάστρα. Αν το αφήσεις θα γεμίσει ρίζες το γλαστράκι αλλά δεν θα μπορούν εξαπλωθούν και να αποροφήσουν τα συστατικά από το υπόστρωμα με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ικανοποιητικά το φυτό.
Παράθεση:
Εμενα προσωπικα με δυσκολεψε πολυ το φυτεμα των πρωτων μου φυτων πριν 3 ημερες αφου ειχα βγαλει το γλαστρακι-καλαθακι,εκοψα λιγο τις ριζες και γενικα εφαρμοσα ολα οσα περιγραφονται στα ποστ,αλλα ομως εφευγαν προς την επιφανεια μερικα.Ισως να φταιει το τυποστρωμα που μου εδωσαν,το οποιο δεν ειναι καθολου συμπαγες(ενα κοκκινωπο χαλικοειδες υποστρωμα που εκανε μαλλιστα και αρκετα χρηματα και απο πανω χαλαζιακο χαλικι οχι ιδιαιτερα ψιλο).
Μπορεί το υπόστρωμα που λές να είναι και πολύ καλό ... μάθε τι είναι γιατί πρέπει να ξέρεις για την αποδοσή του. Όπως λέει και ο newfish πιο πάνω "Δεν φυτεύονται όλα τα φυτά με τον ίδιο τρόπο".Οι anubias (που σε ενδιαφέρει κιόλας) π.χ. δεν φυτέυονται αλλά οι ρίζες τους πρέπει να είναι έξω από το χαλίκι.
Ο κλασικός τρόπος προετοιμασίας είναι αυτός που περιγράφει ο klaz και ισχύει για όλα σχεδόν τα φυτά.
Δύσκολο είναι, να αφαιρέσεις το 'υαλοβάμβακα' σε φυτά που έχουν μικρές και ευαίσθητες ρίζες αλλά δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.
Παράθεση:
Ακομα παρατηρησα οτι εχθες μια annubia που εχω καπως ψιλουλα εβγαλε κατι καφε στις ακρες των φυλλων της,....σα καμμενο μου φανηκε,μηπως καηκε απο το φωτισμο?
Ναι έτσι μοιάζει με άλγη. Έχουν γραφτεί πολλά για αυτήν, κάνε μια αναζήτηση και διάβασε για τις συνθήκες που την προκαλούν.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01641 seconds with 10 queries