Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από scalare
Ο ανθρακας απορροφα αμμωνια, νιτρικα???
Το νουφαρο δεν ξερω ακριβος αν ειναι και ποσο καλος δεκτης νιτρικων πρωτη φορα το μαθενω απο εσενα.
Αλλα το κερατοφυλλο που εχει το ονομα οτι ειναι ρουφηχτρα νιτρικων πρωτο γεμησε αυτην την αλγη, τοσο που αναγκαστικα και το πεταξα!!!
Με ενδιαφερη να μαθω αν ξερει καποιος πιες ουσιες πρωκαλουν την αναπτυξη αυτης της αλγης??? γιατι και να βαλω αν βρω ανθρακα παλι δεν ξερω αν θα ξαναεμφανιστη γιατι δεν ξερω τι την πρωκαλη...
Τα νιτρικα η αμμωνια η και τα φωσφορικα μετα απο της αλλαγες που εκανα δεν πρεπει να ειναι πολλα κατι αλλο πρεπει να ειναι, αν ειναι τοσο πολλα τα γκαπυ θα ειχαν εμφανη προβλημα με την αμμωνια εξαλου το ενυδρειο ειναι στρομενο.
Η αλγη ειναι μπελας εκτος απο αυτα που λενε ολοι οι χομπιστες για νιτρικα φωσφορικα αμμωνια κλπ. η αλγη και με πολλα αλλα καταφερνει και δημιουργητε ακομη και στο πιο δυσκολο περιβαλλων επιβιωνει αλλα τετια αλγη πρωτη φορα εχω και ειναι απαισια...
|
Προφανώς δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου αυτά που σου λέω. Έχοντας διαβάσει πολύ προσεκτικά το Ecology of the planted aquarium σου μεταφέρω κάποιες πληροφορίες από το κεφάλαιο 10 (Chapter 10: Algea control).
Πρέπει να ανατρέψεις την ισορροπία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο σου που προκαλεί εμφάνιση άλγης. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνεις δύο κινήσεις:
- Βάζεις ένα επιπλέον φυτό γρήγορης ανάπτυξης ώστε να "τρώει" την τροφή της άλγης και σιγά σιγά να την περιορίσει
- Δίνεις χρόνο σε αυτό το φυτό να προσαρμοστεί στο ενυδρείο σου ώστε να αποδώσει καρπούς ... τοποθετόντας τον άνθρακα που "απορροφά" πολλές χημικές ουσίες (καλές και κακές) και μειώνει τη χημική επιρροή της άλγης στην ανάπτυξη των φυτών.
Το νούφαρο που κολάει; Έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά ότι αλληλεπιδρά με τον αέρα οπότε φωτοσυνθέτει πολύ καλύτερα και άρα υπερισχύει κατά της άλγης.
Νομίζω ότι κάλυψα μερικά από τα ερωτήματά σου.