Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από invisiblesurfer
Όχι ρε συ Τάκη, αφού έχουν έτοιμα βακτήρια που θα εποικίσουν όπου βρουν - το siporax και η ελαφρόπετρα είναι το καλύτερο σημείο.
Προφανώς η κατάλυση της αμμωνίας ανακόπτεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 20'C ? Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση (εκτός και αν το potting soil έχει κάποιους αναστολείς??)
|
Εχουν έτοιμα βακτήρια ;
Εισαι σίγουρος ;
Και μεσα στο μπουκαλάκι πόσο καιρο θα ζήσουν ;
Και όταν στρώνουμε με βακτήρια γιατι θέλει πάνω απο 20 ημέρες να αναπτυχθεί βιολογία (σε εμένα εστρωσε το ενυδρείο μετα από 3 μήνες) ; Αν ήταν δεν θα βάζαμε μπόλι.
Ειναι μια μεγάλη κουβέντα για αυτά τα ζουμιά , απο προσωπική εμπειρία έχω καταλάβει πως κάτι κάνουν αλλά όχι αυτά που λένε και στο χρόνο που λένε. Πάντως 100% έτοιμα βακτήρια δεν είναι, τουλάχιστον όχι όπως ειναι στο μπόλι, μπορεί να είναι "ενθυλάκωση" αν το λέω σωστά , και πολύ θα ήθελα να ακούσω την επιστημονική άποψη κάποιου ειδικού.
Πληροφοριακά , τα βακτήρια λειτουργούν και κάτω από 20 βαθμούς , ίσως όχι όπως στους 24 με 27 αλλά λειτουργούν, αλλιώς στα ενυδρεία στη ταράτσα που τωρα τα έχω στους 17 βαθμούς θα είχα πρόβλημα. Στις μεγάλες θερμοκρασίες έχουμε πιο γρήγορη αναπαραγωγή, αυτό έχω καταλάβει.
Πραγματικά Κώστα , και εγω αλλά πιστεύω και πολλά παιδιά εδω μέσα θα θέλαμε να μάθουμε πραγματικά τι συμβαίνει με αυτα τα σκευάσματα που λένε πως έχουν βακτήρια μέσα, στη πράξη έχουν δείξει πως δεν είναι άμεσα αποτελεσματικά