Θέμα: Tetratec Uv 400
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-11-05, 10:26
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thediscusman
Αυτό μου φαίνεται εμένα είναι πολύ αυθαίρετο. Τι σημαίνει ότι η UV θέλει μικρή ροή;Κάθε λάμπα UV λειτουργεί με διαφορτική ροή και ανάλογα πάντοτε με την ισχύ της και το τι παθογόνους θέλουμε να καταπολεμήσουμε.
Δηλαδή σε ένα μεγάλο ενυδρείο που αναγκαστηκα θα έχουμε μεγάλη ροή μέσα από τη UV (γιατί αλλιώς θα περνάνε τα όλα λίτρα του ενυδρείου πολύ σπάνια μέσα από τη UV) δε μπορεί να λειτουργήσει η UV;
Καλή είναι η θεωρεία αλλά δεν ξέρεις την πράξη, τη συγκεκριμενη UV, αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Η συγκεκριμένη UV είναι 5 watt, λες αυτή να κάνει δουλειά με κυκλοφορία περίπου 700λτ/ώρα? Τα 1050λτ/ώρα είναι η μέγιστη θεωρητική δύναμη της αντλίας χωρίς μανομετρικό ύψος φίλε CENTAUR, η κυκλοφορία πέφτει περίπου στην τιμή που σου λέω. Η JBL που έχω εγώ με λάμπα 15watt σε δισκοενυδρείο επίσης λέει μέγιστη ροή 700lt/h. Η τέτρα τη UV 400 παρόλαυτα τη δίνει για κυκλοφορία έως και 1000lt/h, αλλά εγώ δεν το εμπιστεύομαι. Το σκίμμερ prizm delluxe λέει για 400 λίτρα ενυδρείο και στα 200 κάνει και δεν κάνει, αυτό το λέω για το πόσο μπορείς να εμπιστεύεσαι τις αναγραφόμενες δυνατότητες. Όσο για το αν θα περνάει όλη η ποσότητα του νερού απλά φροντίζεις η είσοδος του νερού στη UV με την έξοδο να είναι σε απόσταση μεταξύ τους, στα δύο άκρα του ενυδρείου για παράδειγμα. Άσε που και με το ανακάτεμμα του νερού που κάνουν τα φίλτρα πάλι θα περάσει όλο το νερό αλλά τέλος πάντων, αρκεί να είναι σε απόσταση.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01358 seconds with 10 queries