Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 03-12-15, 00:31
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.793
Προεπιλογή

Το έχω ξαναδεί και το έχω ψάξει. Dropsy, δεν είναι. Δυστυχώς η αιτία καθορίζεται δύσκολα. Μπορεί να ειναι είτε από βακτηριακές κύστεις, είτε από διάφορα πρωτόζωα που κάνουν κύστεις(myxosporidiasis) είτε και από πολυκύτταρα παράσιτα που κάνουν κύστεις. Και φυσικά, ακόμα και από τυχαία δυσπεψία, πρησμένα όργανα από κάτι ή, πολύ σπάνια, όγκο.

Είναι δύσκολο να προταθεί θεραπεία. Αν φαίνεται ως σπυρί και είσαι σχετικά σίγουρος, η καναμυκίνη θα το πιάσει καθώς η πιο κοινή αιτία είναι μόλυνση από αερομονά που συνήθως δεν σκοτώνει γρήγορα ευτυχώς. Αλλα λίγο πολύ μόνο διερευνητικά μπορεί να πάει η θεραπεία σε τέτοιο σύμπτωμα και με αμφίβολα αποτελέσματα. Γιατί ακόμα και αν ειναι βακτήριο π.χ., μπορεί να μην το πιάνει η καναμυκίνη και να ειναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ειναι gram θετικό. Ή μπορεί να ειναι αναερόβιο ή πρωτόζωο και να το πιάνει η Μετρονιδαζόλη. Ή μπορεί να θέλει praziquantel αν ειναι πολυκύτταρο. Ή να μην υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία και να πρέπει να βασιστείτε στο ανοσολογικό σύστημα μήπως καταφέρει να το ξεφορτωθεί με ειδική ανοσία, προσφέροντάς του εσύ άψογες συνθήκες και νερό πιο κοντά στο φυσικό του περιβάλλον.

Αν δεν αναπνέει γρήγορα και δεν εμφανίζει αφύσικη συμπεριφορά, δεν είναι κάτι που θα το σκοτώσει από την μια μέρα στην άλλη. Οπότε αποφασίζεις πως θα το πας
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 03-12-15 στις 00:53
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01460 seconds with 10 queries