Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 23-11-15, 15:27
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.793
Προεπιλογή

Γενικά τα Juwel είναι αξιόπιστα ενυδρεία και δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς με επιπλέον κόντρες αυτήν την στιγμή. Γνώμη μου, γέμισέ το πρώτα και δες την παραμόρφωση που έχουν τα γυαλιά και αν οι κόντρες είναι γερά κολλημένες. Αν είναι, μην ασχοληθείς περαιτέρω με κόντρες κτλ, μια χαρά θα είναι το ενυδρείο για καμια 20ετία+.
Πάνω από την μεταλική βάση, βάλε ένα χοντρό, εννιαίο plywood για να πατήσει το ενυδρείο. Κάτω από την μεταλική βάση, το ίδιο για κατανομή βάρους.

Το sump αξίζει, αν και το ενυδρείο είναι μικρό. Η συντήρηση που απαιτεί είναι λιγότερη και πιο εύκολη από τα εξωτερικά φίλτρα, ενώ δεν είναι μεγαλύτερο έξοδο. Πέρα από λίγη φασαρία λόγω της υπερχείλισης(πολύ λιγότερη απότι ένα spraybar), μόνο θετικά έχει. Η κατανάλωση είναι σίγουρα μικρότερη απότι τα εξωτερικά φίλτρα αλλά η εξάτμιση του νερού σαφώς μεγαλύτερη και σημαντική. Φυσικά και η οξυγόνωση είναι σαφώς καλύτερη.
Το sump δεν έχει κανένα θέμα με τα φυτά. Να χάνεις το διοξείδιο; Ναι, ίσως. Αλλά έχεις τέλεια οξυγόνωση και τα φυτά πάνε καλά. Ξέρω πολύ όμορφα φυτεμμένα ενυδρεία με sump. Στις αφρικάνες, σου δίνει και επιπλέον λίτρα για να μπορείς να βάλεις περισσότερες και θα μπορούσες να φυτέψεις και κάποιο διαμέρισμα του sump με πολύ γρήγορης ανάπτυξης φυτά για βοήθεια με τα νιτρικά ή να το κάνεις refugium και να έχεις και κάτι άλλο μέσα. To sump είναι πολύ μεγάλο για τα λίτρα του ενυδρείου, οπότε έχεις τον χώρο και για κάτι τέτοιο
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01469 seconds with 10 queries