Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από G_AQUA
Τα συνολικά βατ που έχεις είναι καλά, οι 45 πόντοι βέβαια για 24 άρες είναι αρκετό ύψος.
Εγώ στο παρελθόν σε ενυδρείο 240 lt με 4X54 watt (2 grolux, 1 sera plant, 1 day light) είχα βάλει τις δύο grolux (με κοινό on/off) στην μέση ως κύριο φωτισμό, την sera πίσω μιας και τα φυτά στην πλάτη ήταν νορμάλ απαιτήσεων και την daylight μπροστά γιατί είχα χαλάκι από cuba.
Σφαίρα πήγαινε, σφαίρα πήγε και από την στιγμή που αποφάσισα να βγάλω τελείως την daylight και να βάλω τρίτη grolux. Στο τέλος έβαλα όλες grolux και δεν είχα πια κανένα δίλημα ποιά θα βάλω και που 
Το βασικό είναι να έχεις αρκετό και βέβαια ποιοτικό φωτισμό. Από την στιγμή που έχεις, μικρές θα είναι διαφορές αν τις βάλεις με την Χ ή την Ψ διάταξη...
|
Σ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για τις συμβουλές σου! Κατατοπιστικότατος!!! Με το ύψος το ξέρω πως έχω θέμα. Τόσο καιρό ήμουν με 2 λάμπες όπου αργότερα έβαλα ανακλαστήρες. Δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά. Είμαι περίεργος τώρα τι θα κάνουν οι τέσσερεις με ένα ανακλαστήρα η κάθε μια...
Η επόμενη δοκιμή μου είναι με προβολείς λεντ αν και θα το παλέψω αρκετό καιρό με διάφορους πειραματισμούς, με τις λάμπες μιας και έδωσα αρκετά χρήματα για την αναβάθμιση του φωτισμού. Οι τέσσερεις λάμπες και οι δύο ανακλαστήρες είναι καινούργια. Το δεύτερο φωτιστικό μαζί με τους άλλους δύο ανακλαστήρες αγοράστηκαν και αυτά τώρα αλλά μεταχειρισμένα. Με την επιλογή των λαμπτήρων, πιστεύω πως αν δεν έκανα την καλύτερη, έκανα μια αρκετά καλή επιλογή. Ήθελα πάση θυσία να βάλω την Sera Plant, γιατί σε άλλο ενυδρείο είχα δει φοβερά αποτελέσματα με το που την έβαλα. Και να φανταστείς πως είχα μόνο μια λάμπα (Τ8 )!!!