Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis
Σου δείχνω μια ενδεικτική φωτό!!
Μιας και η στάθμη σου είναι αρκετά πάνω από την τρύπα επιστροφής, σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το loc-line όπως στο σχήμα που σου έφτιαξα παρακάτω... Τα ψαράκια όπως βλέπεις, δεν χωράνε να μπουν μέσα  Μπορείς την έξοδο να την βάλεις ίσα να καλύπτεται από την στάθμη σου, για να μην έχεις τσιλάγρες και θόρυβο, έτσι ώστε λόγω της καμπύλης, με την ελάχιστη πτώση της στάθμης λόγω σιφωναρίσματος να μπει αέρας και να το σταματήσει..
Συνημμένο Αρχείο 74674
Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά τώρα μόλις είδα οτι το ενυδρείο σου δεν προορίζεται για θαλασσινο  και πάλι πιστεύω οτι οι κάλτσες, αν δεν έχεις κάποιον άλλο τρόπο μηχανικής φίλτρανσης σου προσφέρει κάτι, κυρίως για να μην κολλάνε οι βρώμες στην ελαφρόπετρα κλπ.. και σου μειώνουν την αποδοτικότητά της... Όταν δεν έβαζα κάλτσες ή ενυδρειακό βαμβάκι, η ελαφρόπετρά μου μετά από 2-3 μήνες ήταν καλυμμένη με καφέ γλίτσα.. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να καταλάβω την διάταξη των υλικών μέσα στα εξωτερικά φίλτρα, μάλλον μου έχει λυθεί η απορία από εδώ στο φόρουμ, αλλά εγώ τα βάζω ανάποδα 
|
Σ'Ευχαριστω για το Τιπ,λογικα θα μου κανει το εξαρτημα..
Παράθεση:
Αν σου ρουφάει όλο το νερό η αντλία επιστροφής, αυτό σημαίνει πως δεν κατεβαίνει αρκετό νερό από την υπερχείλισή σου, πριν αδειάσει το νερό στο sump σου ή τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί αρκετά γρήγορα μέσα στο sump (ανέφερες οτι ένα διαμέρισμα γεμίζει αμέσως, ενώ τα άλλα όχι), ώστε να προλάβει να γεμίσει τον χώρο της αντλίας...
Αν λειτουργώντας την πιο χαμηλά σου αρκεί για το ενυδρείο, το αφήνεις έτσι, αλλιώς πρέπει να δεις τι φταίει..
Επίσης όλο το νερό αυτό που αργεί να γεμίσει τον χώρο της αντλίας σου, όταν γίνει διακοπή ρεύματος, σιγά σιγά θα τον γεμίσει, οπότε αν είναι οριακό θα πλημμυρίσεις.. Αν το έχεις ρυθμίσει όμως λειτουργώντας την αντλία σου χαμηλότερα, πάλι οκ!!
|
Προβλημα υπερχειλησης δεν εχω,διοτι οσο κατεβαινει η σταθμη οταν διακοπει το ρευμα κατεβαινει και απο την εξοδο αλλα και απο την επιστροφη..σταματαει πολυ γρηγορα απο την εξοδο και συνεχιζει απο την επιστροφη..στην επιστροφη γεμιζουν 2 διαμερισματα και αργει παρα πολυ να γεμισει και οταν σταματισει σταματαει ενα κλικ περιπου δηλ 2-3 εκατοστα πριν το κακο...βεβαια θα μου πεις οτι παιζεις με την φωτια...
Για αυτο επειδη το βλεπω να εχω μελλοντικα θεμα τωρα θα το αφησω και σε κανα μηνα να ηρεμισω λιγο θα ψηλωσω και αλλο το σαμπ γυρω γυρω με τζαμακια οποτε και νερο θα εχω για την αντλια παραπανω ωστε να την δουλευω και πιο δυνατα και θα ειμαι κομπλε σε θεμα κατεβασματος νερου..
προς το παρον ομως στις 3 μπαρες απο τις 10 που εχει η αντλια δουλευω αρμονικα