Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-11-15, 09:39
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Το sump μου φαίνεται όντως πολύ κοντό, εκτός αν με ξεγελάει η φωτό!! Και όπως σου είπε και ο Τάκης, θες μία γωνία, γιατί το νερό που θα κατεβάζει σε διακοπή ρεύματος το βλέπω πάρα πολύ, για σφουγγαρίστρα Επίσης μπορείς να βάλεις και loc-line στην επιστροφή και να το κατευθύνεις όπου θες, αλλά και να κάνεις μια μικρή καμπύλη προς τα πάνω, έτσι ώστε να σπάει το σιφωνάρισμα σχεδόν αμέσως σε διακοπή ρεύματος, έτσι τα φτιάχνω προσωπικά πάντα...
Ο χώρος γενικά που έχεις στο sump για την αντλία πάντως είναι σίγουρα πολύ μικρός!!
Είναι πιστεύω πολύ εύκολο (αν και οι σωληνώσεις που προτιμώ είναι βιδωτές και όχι κολλητές) να κάνεις πάντα μια δοκιμή πριν τα ενσωματώσεις όλα στο ενυδρείο!! Προσωπικά, τουλάχιστον στις αρχές, η δοκιμή μου είχε ως εξής!! Έφτιαχνα το διαμέρισμα της υπερχείλισης και το έβαζα μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο από jumbo () στο οποίο έκανα τις τρύπες και έβαζα και τις σωληνώσεις, ας μην ήταν 100% υδατοστεγείς οι συνδέσεις... Το ανέβαζα στο ύψος που θα ήταν το ενυδρείο περίπου και από κάτω μιά λεκάνη με νερό με την αντλία!! Έτσι μπορούσα να δοκιμάσω σχεδόν τα πάντα εκτός από το σιφωνάρισμα σε διακοπή της αντλίας, λόγω της κατά πολύ ευμετάβλητης θέσης της στάθμης, λόγω μικρής επιφάνεις νερού.. Αλλά με την χρήση loc-lines ήμουν εντάξει και με αυτό!! Μπορείς να μετρήσεις, το νερό που πέφτει, αν σου κάνει η διατομή των σωληνώσεων αλλά και σε ποιο ύψος πρέπει να τις βάλεις ώστε και η αντλία σου να λειτουργεί στον βαθμό που θες εσύ και όχι εκεί που αναγκάζεσαι να την βάλεις, αλλά και να χρειάζεται να κάνεις τις ελάχιστες ρυθμίσεις στις βαλβίδες... Είναι λίγο κόπος, αλλά για ένα μεγάλο ενυδρείο που θα μπει πολλές φορές μόνιμα στο σπίτι σου, αξίζει...
Ελπίζω να βοήθησα/βοηθάω κάποιον...

Επίσης επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ κάλτσες, καλύτερα είναι να βρίσκονται σχεδόν γεμάτες με νερό, έτσι ώστε το νερό να περνάει από όλη την επιφάνειά τους και αν βουλώνουν στο κάτω μέρος το νερό να μπορέι να περνάει από τα πλαϊνά!! Έτσι και πιο αποδοτική την κάνεις και περιορίζεις την πιθανότητα να βουλώσεις... Βέβαια αν φτάσεις στο σημείο να βουλώσει σημαίνει ότι δεν την αλλάζεις/καθαρίζεις τακτικά, οπότε και προτείνω κι εγώ με την σειρά μου να την βγάλεις... Αν μπορείς να την καθαρίζεις κάθε 2 μέρες, από την εμπειρία μου τουλάχιστον έχεις σημαντικά οφέλη στην καθαρότητα του ενυδρείου... Καθαρίζει από σωματίδια τα οποία δεν θα τα έπιανε όλα το σκίμερ και αποτρέπει να κολλάνε στα υλικά φίλτρανσης που βλέπω οτι έχεις και να μετατρέπονται σε νιτρικά..

Καλή συνέχει να έχεις...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,38982 seconds with 10 queries