Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος
H διαλυτότητα του οξυγόνου (που εισέρχεται στο νερό είτε με τον επιφανειακό κυματισμό είτε με την φωτοσύνθεση των φυτών) είναι συνάρτηση της θερμοκρασίας και της αλατότητας.
Η αύξηση της θερμοκρασίας και της αλατότητας μειώνουν τη διαλυτότητα του οξυγόνου στο νερό.
Πχ σε γλυκό νερό
με 0 αλατότητα στους 18 βαθμούς το νερό έχει 9,45 mg/l οξυγόνο, στους 24 έχει 8,40 και στους 30 έχει 7,54.
|
Και αυτό χρήσιμο,
για αυτό όταν έχουμε ζέστες προτείνουμε πιο δυνατή ανατάραξη ,
όπως και οταν κάνουμε θεραπεία με αλάτι