Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου
Το φίλτρο που έχω είναι το εργοστασιακό που είχε το ενυδρείο μέσα, ΒΙΟΒΟΧ με αντλία. Θα σε γελάσω ποιο ακριβώς είναι, είναι μεγάλο πάντως και το νερό είναι κρυστάλλινο, άοσμο, ολοκάθαρο. Το ενυδρείο είναι μάρκα aquatlantis.
Μετρήσεις γενικά δεν κάνω - το ξέρω ότι θα έπρεπε, δε γνωρίζω όμως τι χρειάζεται να αγοράσω και τι να μετράω. Θα το εκτιμούσα αν με κατατόπιζες. Το ενυδρείο το έστησα με BiotopolR και Denitrol για 2 εβδομάδες. (έβαζα 5-10 ml Denitrol για 12 μέρες)
Το καλοκαίρι τώρα με τους καύσωνες έβαζα σε γυάλα νερό με παγάκια, αφαιρούσα 2-3 λίτρα ζεστού νερού και πρόσθετα το κρύο νερό (αφού έλιωναν τα παγάκια φυσικά και αφού προσέθετα Biotopol να μετατρέψω το νερό βρύσης σε νερό ενυδρείου) να πέφτει η θερμοκρασία. Μπορεί να το έκανα και καθημερινά αυτό.
Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να αποχωριστώ το comet. Κανένα από τα 3 βασικά δε θέλω να αποχωριστώ, ήδη τα θεωρώ "οικογένεια". Προτιμώ να αγοράσω μεγαλύτερο ενυδρείο άμεσα εάν το βρίσκετε τόσο απαραίτητο και να πουλήσω το παλιό και ας είμαι στριμωγμένος οικονομικά. Πάντως το comet είναι ακόμα πολύ μικρό. Θέλω να πιστεύω ότι έχω 3-4 μήνες ακόμη περιθώριο εύκολα πριν την μετάβαση σε μεγαλύτερο και τελικό ενυδρείο. Εσείς θα μου πείτε όμως.
Με αυτά τα 3 χρυσόψαρα που έχω, ένα ενυδρείο με minimum 1,20 μέτρα μήκος και 150 λίτρα, θα είμαι καλά φαντάζομαι ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους, σωστά;