Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-08-15, 14:07
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Τα ψαρια θα σου πουν πολλοι οτι μπαινουν στο ενυδρειο αυτο και οτι μπορει να καλυφθει και με το 206 το φιλτρο και θα συμφωνησω κι εγω με αυτους.
Εκι πειρας* θα πω και παλι, οτι στην αρχη θα ειναι ανετα και θα φαινονται ολα μια χαρα.
Μετα θα αρχισουν τα προβληματα ειτε απο τη μερια του ενυδρειου (ολο και κατι δεν θα πηγαινει καλα και θα θελει κυνηγι να το διορθωσεις), ειτε θα κουραστεις απο το κυνηγι και τα εξοδα και θα το ξεστησεις, ειτε θα το παρατησεις στην τυχη του.
Βεβαια καμια φορα αντεχεται η κατασταση (και απο τα ψαρια και απο τον ιδιοκτητη), αλλα για μενα τουλαχιστον που θελω να κανω σωστα για τα ψαρια αλλα και ανετα για μενα το χομπι μου και οχι να εχω ενα ενυδρειο με οριακα επιβιωσαντες οργανισμους, αυτο με ωθει να μη προτεινω αυτες τις εκπτωσεις στον εξοπλισμο.
Εξαλλου υπαρχουν τοσα αλλα ψαρια που μπορουν να φιλοξενηθουν με αυτον τον εξοπλισμο.

Αυτες ειναι οι προοπτικες κατα την αποψη μου. Η επιλογη φυσικα δικη σου.

* Ειχα κι εγω 200 λιτρα ενυδρειο (φιλτρο με 5 λιτρα υλικα, 1000 l/h ροη) και δεν εβαλα αγγελοψαρα που ηθελα. Ευτυχως γιατι οταν τα εβαλα τελικα σε 500 λιτρα (φιλτρο με 13.5 λιτρα υλικα, 1700 l/h ροη) και ειδα τι παιζεται (πχ 4 ζευγαρια, γεννες σε 3 διαφορετικα σημεια στο ενυδρειο και οτιδηποτε κινειται αναμεσα στις φωλιες τρωει ξυλο), ειμαι σιγουρος οτι θα την ειχα πατησει με το 200λιτρο.
https://www.youtube.com/watch?v=4LpabuWyfAY
https://www.youtube.com/watch?v=re-0f6Z2Cf8 (δεν ξερω αν μπορεις να "διαβασεις" τις συμπεριφορες στο βιντεο, αλλα αυτο γινεται στην ηρεμη κατασταση, οταν το καθε ψαρι ειναι στη θεση του.
Υποψιν οτι τελικα αναγκάστηκα κι εβγαλα ολα τα αλλα ψαρια του ενυδρειου που ισως φαινονται, εκτος απο τα cory.
Δεν ειχαν προβλημα ευτυχως συμβιωσης να τα κυνηγανε κλπ, απλα τα μικρα ψαρια ειχαν στρες και μονο τα εβλεπαν και επισης το νερο ηθελε πιο συχνα φροντιδα (πιο συχνες και πιο μεγαλες αλλαγες νερου, οι οποιες κοστιζαν και αρκετα, αφου αλλαζα 300 λιτρα την εβδομαδα συνολικα, που ηταν το μισο απο ΑΟ, δλδ συνολικα με το πεταμενο νερο ηταν 750 λιτρα την εβδομαδα, ήτοι 3 κυβικα το μηνα)

Το συνολικο νερο που χρειαζεται να αλλαζεται σε μια συγκεκριμενη ιχθυοφορτωση, ειναι ιδιας ποσοτητας παντα, ειτε τα εχεις σε 200 λιτρα ειτε σε 1000.
Απλα στα 200 λιτρα κανεις πιο συχνες και πιο μεγαλες αλλαγες για να φτασεις τα λιτρα αλλαγης που χρειαζονται.
Ειναι απλο. Τοσοι ρυποι ... τοσο νερο αλλαγη.
Το ιδιο ισχυει και για το φιλτρο.

Page generated in 0,01667 seconds with 10 queries