έξω πάλι (απο στρατό) με άδεια Ορκομοσίας και ΠΑΛΙ ( για την σχολή μου αυτή τη φορά

)
Τα ψαράκια μου τα προσέχω εγώ όποτε ειμαι σπίτι αλλιώς οι δικοί μου αλλάζουν το 50% του νερού κάθε εβδομάδα. λογικά θα τα επιβλέπω πολύ συχνότερα τώρα που πήγα σε μονάδα (Καβούρι)
το κάθε ενυδριάκι έχει απο ένα δικό του φιλτράκι με σφουγγάρι....
το ψάρι που είχε το πρόβλημα είναι ακόμα ζωντανό.. (οχι τοσο δραστήριο όσο ήταν) ... αλλά ζεί κανονικά ΧΩΡΙΣ κανένα εξωτερικό σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κάτι .......
όμως χτες το πρωί έχασα τον μονομάχο που παλαιότερα είχει pop-eye (είχε γίνει αγωγή και ήταν μια χαρά) και που μέχρι πριν 4-5 μέρες ήταν πολύ δραστήριος ..... τι να πω ...
το νερό που γίνεται η αλλαγή είναι σε μπουκάλια με αντιχλώριο μια εβδομάδα πριν μπει στα ενυδρία ... (με το που γίνεται αλλαγή νερού ξαναγεμίζω τα μπουκάλια ) άρα είναι και ίδια θερμοκρασία (φυλάσονται στον ίδιο χώρο).
δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει ..... ίσως κάποια στιγμή πρέπει να πάρω τεστ για να δώ τι παίζει με το νερό .... αλλά μετά απο τόσους μήνες λογικά παντα πρεπει να είναι στρωμένο το νερό ....(ΔΕΝ εχω ζωντανά φυτά )
ΚΑΘΕ φορά πριν χάσω μονομάχο τον βλέπω για μερικές μέρες πρίν να είναι αργοκίνητος, νοθρός και να κάθεται πολλές ώρες ή στον πάτο του ενυδρίου ή στην επιφάνεια ....(τρώει κανονικά όμως)
καμία εξήγηση κανείς ?
Όσους μονομάχους έχω και είχα πριν τους χάσω ήταν ΟΛΟΙ απο pet shop και δυστυχώς ζουσαν σε "θάλαμο αερίων" ... (έτσι μόνο μπορώ να χαρακτηρίσω την διαμονή τους σε πλαστικό ποτηράκι με 3 εκατοστά νερό ... έλεος πια ....)
δεν ξέρω αν είναι ΤΟΣΟ ταλαιπωριμένοι απο αυτό ή έχουν κάποια αρώστια απο αυτό ή αν ακόμα είναι και γερασμένοι ..... σίγουρα όμως όλα αυτά παιζουν ρόλο για το οτι θα αντέχουν λιγότερο μετά στα ενυδρία μας ...
κάθε πρόταση/διευκρίνηση θα βοηθήσει για να μην χάσω άλλο ψάρι και ιδίως τον Crowntail μου ....
Υ.Γ Mariel κοίτα τα ΠΜ σου .....