Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 23-08-15, 13:21
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Ετσι οπως τα λες, το φιλτρο στρωθηκε (το πιθανοτερο να εχει στρωσει) με τον λαθος τροπο. Δες τι συμβαινει οταν βαζουμε ενα ψαρι σε ενυδρειο με αστρωτο φιλτρο. Ισως ειναι λογικο να το εχασες.

Θα μου επιτρεψεις να θεωρω τα "μαγικα μπουκαλακια που κανουν θαυματα" τυπου biostart οχι την καλυτερη και ασφαλεστερη για τα ψαρια μεθοδο στρωσιματος του φιλτρου.

Απο εδω και περα τωρα. Οταν παραλαβεις τα υγρα tests μας ενημερωνεις για τις σωστες μετρησεις, για να δουμε αν ειναι ακομα επικινδυνο για τα ψαρια σου το ενυδρειο. Τουλαχιστον να μην επιβαρυνεται κι αλλο η υγεια τους. Μεχρι τοτε, κανε σωστες αλλαγες νερου 1-2 φορες την εβδομαδα.

Για τις αποριες σου τωρα:
1. Εδω τα πραγματα ειναι σχετικα. Συνηθως τα καθαριζουμε με τη συντηρηση του φιλτρου. Εφοσον εχεις εξωτερικο, ανα 3 μηνες ισως ειναι καλα να γινεται μια συντηρηση. "Ισως", ομως, οπως γραφω, γιατι μπορει το ενυδρειο να απαιτει πιο συντομη συντηρηση. Αυτο θα το καταλαβεις απο το αν πεφτει η ροη του φιλτρου ή αν παιρνεις περιεργες μετρησεις. Η συντηρηση ειναι κατι που θα καταλαβεις με τον καιρο ποτε απαιτειται.

Για τα σφουγγαρια τωρα, αν εχεις επαρκη ποσοτητα βιολογικου υλικου και δε σου χρειαζεται η βιολογια που αποικει σε αυτα στην ουσια, θα μπορουσες να τα καθαρισεις καλα. Εγω το κανω με καυτο νερο βρυσης στα ενυδρεια μου. Αλλα ξαναλεω, δε χρειαζομαι τη βιολογια τους επειδη εχω αρκετο βιολογικο υλικο. Σε αντιθετη περιπτωση, καλο ειναι να καθαριζονται σε νερο απο το ενυδρειο. Και αυτο ειναι που σου συνιστω να κανεις προς το παρον, μεχρι να ωριμασει το ενυδρειο.

2. Το βιολογικο υλικο υλικο απο την αλλη, δεν το αγγιζεις στη συντηρηση. Αν χρειαστει να το καθαρισεις λιγο (ισως μετα απο κανενα 6μηνο), μονο με νερο απο το ενυδρειο και σε καμια περιπτωση απο τη βρυση.

Με τον καιρο τωρα, αν δεις οτι το μερος του βιολογικου υλικου γινεται σκονη, μπορεις να αντικαταστησεις μερος του (το 1/3 οχι περισσοτερο) με καινουργιο και να συνεχιζεις ανα 3μηνο με την ιδια διαδικασια. Κατι αναλογο ισχυει και για τα σφουγγαρια. Αν θρυμματιζονται στο χερι σου, ειναι καιρος για αλλαγη. Αλλα αυτο μπορει να παρει χρονια για να γινει.

3. Αν ειναι ρυθμιζομενης ροης και κανεις καλη πατεντα, ισως να δουλεψει. Μπορεις να βρεις φθηνες αντλιες, παντως.

4. Το νερο μπορει να ειναι αριστης ποιοτητας, αλλα μπορει και να μην ειναι. Δεν θα επαιρνα το ρισκο αν δεν ειναι πιστοποιημενα ποσιμο το νερο της πηγης. Εδω οπως καταλαβαινεις, κανενας δεν μπορει να σου απαντησει με ασφαλεια.

Αυτα προς το παρον.

Υ.Γ1. Εφοσον εκανες πατεντα με ανεμιστηρακια, δες για καποιο controller (αν ανοιξει το paypal ή απο καμια αγγελια), για να ξενοιασεις απο το θεμα της θερμοκρασιας του ενυδρειου.

Υ.Γ2. Φορουμ ειμαστε, δε ζαλιζεις κανεναν. Οποιος θελει απανταει
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01701 seconds with 10 queries