Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 21-07-15, 12:03
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Κοπελιά, για το θέμα του αποχρωματισμού δεν χρειάζεται να ανησυχείς και τόσο. Ο αποχρωματισμός οφείλεται συνήθως απο το περιβάλλον που ζει το ψάρι, μπορεί όμως και να οφείλεται στο στρες που έχει το ψάρι , ή λόγω μικρού χώρου ή από τη παρουσία του άλλου ψαριού πάλι σε τόσο μικρό χώρο.
Για το χώρο του ενυδρείου θα έλεγα πως έχεις θεματάκι, το ενυδρείο είναι μικρό για αυτό το ψάρι , υπερβολικά μικρό θα έλεγα, όπως επίσης δεν ταιριάζει και ο "γλύφτης" που λες, γιατί και ο χώρος είναι μικρός αλλά σίγουρα θέλει διαφορετικές παραμέτρους νερού.
Δεν χρειάζεται να ρίχνεις τίποτα στο νερό εκτός από αντιχλώριο στο φρέσκο νερό όταν κάνεις αλλαγές.
Όταν λες πως πλένεις το φίλτρο, το πλένεις με νερό βρύσης ;
Τα διακοσμητικά θα σου πρότεινα να τα βγάλεις, δεν προσφέρουν κάτι , το αντίθετο θα έλεγα, μπορεί το υλικό τους να είναι τοξικό αλλά πιάνουν και χώρο που το έχει ανάγκη το ψάρι σου.
Επίσης αν λες πως το έχεις 2 χρόνια πολύ φοβάμαι πως έχει πάθει νανισμό ή δεν έχει αναπτυχθεί σωστά. Δες ένα ψάρι αυτού του είδους πως είναι μετά από 3 χρόνια και δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες συνθήκες , ενώ το άλλο δίπλα του είναι φανερό πως μάλλον έχει νανισμό γιατί τα είχα και εγώ σε μικρό ενυδρείο. (από 00:00 έως 00:06)
BORKED
Επίσης θα πρέπει να κάνεις και τεστ να δεις τη ποιότητα του νερού. Διάβασε εδώ για τα χρυσόψαρα, θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01507 seconds with 10 queries