Ερωτησεις & Αποριες:
Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Τώρα, δυστυχώς τα αγγλικά μου είναι πολύ φτωχά για να μπορέσω να διαβάσω το άρθρο, καθώς και πλειάδα άλλων που βρήκα σε σχετικές αναζητήσεις στο internet.
Εχω ορισμένες απορίες σχετικά και θα ήθελα την εμπειρία σας - καθώς και άλλων - γιατί πιστεύω ότι θα χρησιμεύσουν πολύ σε νέους ακουαρίστες:
1. Αντίστοιχο φάρμακο της TETRA είναι το GeneralTonic ή το ContraSpot? Και είναι το ίδιο αποτεσματικό? (Δυστυχώς δεν έχω τώρα την δυνατότητα για κανένα έξοδο - τα TETRA τα έχω)
2. Κανονική αναλογία φαρμάκου ή ισχυρότερη δόση?
3. Τι αναλογία αλατιού και για πόσο χρόνο? (σύντομα μπάνια σε μεγάλο διάλυμα ή μόνιμα στο νερό του "νοσοκομείου" σε μικρότερη δόση και ποια?)
4. Ταίζω ή κόβω για μερικές μέρες την τροφή?
5. Πως αντιμετωπίζουμε την σχετική μόλυνση του μεγαλύτερου ενυδρείου? Υπάρχει μετά την εμφάνιση της νόσου (όπως στην δική μου περίπτωση) προληπτικό-θεραπευτικό μέτρο για τα υπόλοιπα ψάρια?
6. Σε περίπτωση ταυτόχρονης εμφάνισης και διαφορετικών συμπτωμάτων άλλης ασθένειας, μπορώ να χρησιμοποιήσω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο νοσοκομείο και τα άλλα 2 σκευάσματα της TETRA ή όχι? (ή ποιος συνδοιασμός είναι δυνατόν να γίνει? Μιλάμε για: ContraSpot, GeneralTonic & FungiStop)
7. Κατά πόσο αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν τα φυτά που υπάρχουν στο ενυδρείο?
8. Κατά πόσο αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν τα βακτηρίδια που υπάρχουν στο φίλτρο?
9. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη γκαπίνα είναι έτοιμη να γεννήσει (την περιμένω στις επόμενες 48 ώρες, αν ζήσει)
α') θα γεννήσει?
β') αν ναι, θα είναι μολυσμένα και τα μικρά?
γ') Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω με τα μικρά?
Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός, αλλά έχω αυτές τις απορίες και επειδή δεν μπορούν να μου τις λύσουν από το κατάστημα που ψωνίζω (απεδείχθησαν άσχετοι και το μόνο που τουν ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν...), έτσι απευθύνομαι εδώ.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 14-11-05 στις 12:03
|