Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george hmmy
Από ΝΟ2-ΝΟ3 και αμμωνίες τι λές Klaz? Δεν έχει σχέση αν είναι στρωμένο το ενυδρείο για την αμμωνία, μπορεί από κάποιο ψάρι που ψόφησε και δεν είδες να ανέβηκε. Από φίλτρα τι λέει το σύστημα? Το ammonia alert μην το πολυ-εμπιστεύεσαι, δεν είναι και ότι καλύτερο. Τώρα για το ick βάζεις αλάτι?  Συνεχίζεις να ρίχνεις ότι βρίσκεις μπροστά σου φοβάμαι... Να ακούσουμε κι άλλες γνώμες αλλά δε νομίζω ότι κάνεις τίποτα με αλάτι. Φοβάμαι ότι από κάπου έχεις παρασυρθεί και εφαρμόζεις το "αλάτι και ξερό ψωμί". Παλιότερα είχα αντιμετωπίσει ick μόνο με άνοδο θερμοκρασίας, το ίδιο έκανα και τώρα στο reef. Τώρα για το ψάρι σου δεν μπορώ να καταλάβω πώς σε 10 λεπτά κατάντησε σε τέτοια χάλια. Αυτές οι ασπρίλες τι είναι?
|
ελα γιωργο,ευχαριστω για το ενδιαφερον,απο νιτρικα και αμμωνιες ειμαι ενταξει(υγρα τεστ),οι ασπριλες δεν ξερω τι ειναι...και εγω τωρα τις ειδα....το ψαρι τωρα κολυμπαει απεναντι απο τη ροη του εσωτερικου φιλτρου ελαφρως πλαγιασμενο απο την πλευρα που ειναι οι ασπριλες....σαν να το ευχαριστιεται...???μεχρι τωρα δεν εμφανισε σημαδια ικ,εκτος απο κατι ξυσιματακια,και τωρα τον βρηκα σε αυτη την κατασταση.....μολις πριν 10 λεπτα εκανα την αλλαγη νερου,η θερμοκρασια ειναι στους 31.......τι διαολο να κανω αλλο....ο lasal μου ειπε και αγορασα το ειδικο αλατι για ενυδρεια,και μαλιστα για τα λιτρα μου πρεπει να ριξω 40 κουταλιες της σουπας....ειμαι ετοιμος να τις ριξω...αλλα αν και με διαβεβαιωσε γιατην δοση παλι πολυ μου φαινεται.......................................... .......................