Τα νέα μου:
Έστρωσα χαλίκι, γέμισα νερό (με prime), συμπλήρωσα τα υλικά στο φίλτρο (τούμπανο έγινε) και το έβαλα να δουλεύει, έβαλα τροφή σε ένα αυτοσχέδιο σουρωτηράκι (στην είσοδο του φίλτρου). Προχθές έριξα και "βακτήρια" από το πετ-σοπ (το ξέρω ότι μπορεί να μην είχε κανένα νόημα) και το νερό θόλωσε πολύ ωραία όπως το περιγράφουν οι οδηγίες. Έκανα χθες το πρώτο τεστ για αμμωνία (πιο πολύ για "πρόβα") και βγήκε μηδέν, μάλλον αναμενόμενο.
Χθες πήρα και υλικό από το φίλτρο ενός συναδέλφου και (νομίζω οτι) μπόλιασα. Του είχα πει ότι ήθελα "λάσπη" και 3-4 μπιλάκια από το υλικό του (μου είπε ότι έχει κάποιο ειδικό πλαστικό, φαντάστηκα κάτι σαν ciporax ή δεν ξέρω τι). Η αλήθεια είναι ότι τη λάσπη την περίμενα πιο πηχτή (ήταν λιγο καφετί νερό με αραιούς καφέ κόκκους) και το υλικό ήταν 8-10 μικρά μαύρα sticks (υποθέτω άνθρακας). Το καφετί υγρό το έριξα στο φίλτρο και τα στικς μέσα στο διχτάκι με την ελαφρόπετρα. Πώς σας φαίνεται; Μπόλιασα τελικά ή έκανα μια τρύπα στο νερό;
Συνεχίζω και ρίχνω "βακτήρια" όπως λένε οι οδηγίες, αλλάζω την τροφή στο σουρωτήρι, το νερό παραμένει θολό. Τι κάνω τώρα; Περιμένω; Να ψάξω και για άλλο μπόλι; Πότε να μετρήσω;
Ο Κέβιν εν τω μεταξύ κολυμπάει στη samla, με συχνές ήρεμες αλλαγές και prime όπως μου είπατε. Μια χαρά φαίνεται!
Έχω κάνει πρόοδο πάντως, ε;
|