Πραγματικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τώρα όμως πελάγωσα χοντρά...
Όλο το πρωί τριγυρνούσα μέσα στο σπίτι με μια μεζούρα, προσπαθώντας να βρω χώρο. Με σοβαρές αλλαγές στη διακόσμηση και μετακίνηση επίπλων, μπορώ να βρώ χώρο οριακά για 1,00 ή το πολύ 1,10 μήκος (δυστυχώς το 1,20 που θεωρείται μίνιμουμ δεν το φτάνω με τίποτα). Έχω ήδη αρχίσει να κοιτάζω για ενυδρείο και σε αυτές τις διαστάσεις (γύρω στα 230-240 λίτρα). Ελπίζω να βρω κάτι που να μπορεί να σηκώσει η τσέπη μου και, επίσης ελπίζω, ότι αυτή η "έκπτωση" των 10-20 cm στο μήκος δεν είναι τόσο επιβαρυντική για το ζωντανό (ή για 1-2 ακόμα φίλους του, εφόσον τα λίτρα τους σηκώνουν).
Το πελάγωμα (και η απογοήτευση) έγινε ακόμα χειρότερο όταν επισκέφθηκα και ένα ψαγμένο και απόλυτα εξειδικευμένο ενυδριακό κατάστημα (απέναντι από την αστυνομία Χαλανδρίου, αν κάποιος το γνωρίζει). Εκεί με πήγαν κατευθείαν σε 60άρι και όταν τους "ζόρισα" ότι τα χρυσόψαρα ξέρω πως μεγαλώνουν και δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω με πήγαν στο Juwel 125... Ούτε λίγο ούτε πολύ, μου είπαν ότι αυτά που διαβάζω στα blogs είναι υπερβολές (και ισχύουν μόνο για τα ψάρια που είναι σε λίμνες) και ότι το ψάρι δεν χρειάζεται να φτάσει το 100% του τελικού μήκους του και αυτό δεν σημαίνει κάτι σπουδαίο για την υγεία του... (τους ευχαρίστησα ευγενικά και έφυγα).
Σκέφτηκα μέχρι και αυτό που είπε ο BaCh, μήπως είναι καλύτερα για το ζωντανό. Δεν ξέρω αν θα βρω κάποιον που να το θέλει (και να διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες) και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα το δεχτεί ο γιος μου, αλλά αν είναι η μόνη λύση θα προσπαθήσω να το δώσω και να κατευθυνθώ προς άλλη σύνθεση για το 60άρι.
Τι λέτε για όλα αυτά;
Επίσης, αν δω ότι η κατάσταση αργεί, πώς το χειρίζομαι με το samla; Σαν γυάλα; Φαντάζομαι δεν θέλει κάποιο στρώσιμο, ε; Τι αλλαγές νερού πρέπει να κάνω; Πόσο συχνά;
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
|