Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #101  
Παλιά 05-03-15, 10:54
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team
 
Εγγραφή: 15-01-2015
Περιοχή: Λαμια
Μηνύματα: 1.632
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω δοκιμάσει σε εσωτερικό φίλτρο για να σου πω...
Αν μπορείς όμως να το προσαρμόσεις στο φίλτρο μπορείς να τον βάλεις και εσωτερικά τον ριάκτορα, με οτι κόστος σε χώρο συνεπάγεται αυτό...
Πάντως αν έχεις μικρό ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο, όπως έχω κι εγώ ένα 20άλιτρο και το φίλτρο σου ρουφάει το νερό από το κάτω μέρος του, θα σου πρότεινα να βάλεις ένα diffuser και να το τοποθετήσεις ακριβώς από κάτω από το φίλτρο, ώστε να ρουφάει όλες τις φυσαλίδες και να τις διαλύει όσο γίνεται εσωτερικά!! Η ταχύτητα που βγάζει το νερό επίσης θα βοηθήσεις στην διάλυση των φυσαλίδων αλλά και στο διασκορπισμό τους σε όλο το ενυδρείο.. Αρκεί η έξοδος από το φίλτρο σου, να είναι μέσα στο νερό και όχι στο χείλος της στάθμης του νερού..
Αρχικά είχα βάλει τον diffuser ακριβώς μπροστά από την έξοδο του εσωτερικού φίλτρου και έκανε καλή δουλειά στον διασκορπισμό των φυσαλίδων...
Όταν το έβαλα από κάτω από το φίλτρο, είδα αρκετά μεγάλη διαφορά και στην διάλυση των φυσαλίδων (λιγότερο sprite νερό=καλύτερη διάχυση), αλλά και στο drop checker / pH, άρα λιγότερες απώλειες σε CO2 από πριν..
Σε μεγαλύτερο ενυδρείο σίγουρα αξίζει ο diffuser!!!
Κατατοπιστικοτατος οπως παντα, σ ευχαριστω κ παλι! Επειδη το καθε ενυδρειο ειναι και μια ξεχωριστη περιπτωση θα κανω κ εγω τις δοκιμες μου και θα καταληξω..Ουτως η αλλως εχω παραγγειλει και diffuser αλλα κι ενα bubble counter μη τυχον το χρειαστω..Σκεφτομαι και μια αλλη μεθοδο που ακολουθει αλλος φιλος απο εδω, κατευθειαν συνδεση του co2 στην εξαγωγη του φιλτρου πανω στο σωληνακι που βγαινει εκτος ενυδρειου και χρησιμοποιειται για αναροφηση αερα και οξυγονωση.(με αλλο ανταπτορα που εχει κ το δικο μου φιλτρο, καταργωντας το spray bar).Εν συνεχεια προσαρμωση κομματι χοντρο σφουγγαρι στην εξοδο για διαχυση!!Οψομεθα..
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01422 seconds with 10 queries