Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-02-15, 15:11
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

δεν εχω δοκιμασει ολους τους συνδιασμους για να σου πω με σιγουρια.οτι λεω εχει να κανει με τη λογικη της αφρικης η οποια λεει να αποφυγουμε ψαρια που μπορει να υβριδισουν η να τσακωθουν ασχημα.αρα διαλεγουμε διαφορετικα ειδη και διαφορετικους χρωματισμους.ειναι πλεον βεβαιο οτι αμα βαλεις ψαρια που μοιαζουν πολυ μεταξυ τους να γινει πολεμος..
καποιες φορες παταμε σε σιγουρα μονοπατια οπως το κιτρινο λαμπιντο με ενα μπλε μαινγκανο θα συμβιωσουν αρμονικα(σχεδον)..
με τρομαζει πολυ η ιδεα να εχεις δυο ειδη labidochromis μαζι με metriaclima.
αν και απεχω χρονια απο τα mbuna οποτε καλο θα ειναι να μας πει τη γνωμη του ο Κλεοβουλος που τα εχει δοκιμασει ολα σχεδον.

γι αυτο θα σταθω στην συνθεση που σου ειπα.ειναι καλη σε χαρακτηρες και χρωματα.
οσο για τα σαουλοσι ειναι δυσκολο να βρεις αφου τωρα πια στην αγορα κυκλοφορουν μονο υβριδια.

παντα ομως να ξερεις οτι ολα αυτα ειναι θεωριες.στην πραξη κατα τη γνωμη μου το καθε ψαρι εχει δικο του χαρακτηρα και μπορει να συμπεριφερθει αλλιως..μου ειχε τυχει επιθετικο labidochromis yellow που ειναι συνηθως υσηχα και μου ειχε βγει cynotilapia zebroides κοτα λυρατη

μην στηριχτεις εσυ σε τετοια δεδομενα ομως..καλυτερα να διαλεξεις ηρεμα ψαρια γιατι το ενυδρειο σου δεν επιτρεπει λογο μεγεθους να φτιαξεις τοσες κρυψωνες ωστε να μπορουν να κρυφτουν τα ηρεμα απο τους τσαμπουκαδες..

αμα ειχες κανα 2 μετρο θα σου ελεγα να βαλεις και melanochromis!!αν το τολμησεις τωρα θα μαζευεις λεπια απο μεσα..

σκεψου και τον συνδιασμο labidochromis yellow+maingano+acei.ειναι πολυ καλος,αν και πολυ φοβαμαι οτι ο δασκαλος(Κλεο) θα σου πει να βαλεις μονο 2 χαρεμια
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01464 seconds with 10 queries