Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94
Προτεiνω να προμηθευτείς κανελα κευλανης και όχι οποιαδηποτε κανελα.Υπάρχουν 2 είδη κανέλας ευραίως γνωστά:
Το πρώτο είναι η κανέλα Κεϋλάνης απο το τροπικό φυτό cinnamomum (κινάμωμο) το οποίο ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, την Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη.
Το δεύτερο είδος είναι η κανέλα της Κίνας (cinnamon Sinese, cinammomum Cassia, Cannele de China), η οποία προέρχεται από την κασσία, αλλά είναι ποιοτικά κατώτερη και είναι πλούσια σε κουμαρίνη. Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά.Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία, ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει ελάχιστες ποσότητες που δεν γίνονται τοξικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Γι αυτόν τον λογο προτείνω την χρηση της κανελας κευλανης και από εμας αλλα και για διαφορες άλλες χρησεις ιδιαιτερα σε ζωντανούς οργανισμούς όπως ψαρια ενυδρείου.
|
Δεν θα διαφωνήσω φίλε μου, αλλά αυτό συμβαίνει όταν κάποιος φάει τη κανέλα και σε μεγάλες ποσότητες, στη περίπτωση μας όμως μας ενδιαφέρουν τα αιθέρια έλαια και οι τανίνες της κανέλας που διαλύονται μέσα στο νερό και έχουν αντιμικροβιακές και αντιμυκιτιακές ιδιότητες, και τα ψάρια δεν πρόκειται να φάνε τη κανέλα, επομένως θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα