Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 26-10-05, 16:23
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 30-12-2004
Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Μηνύματα: 1.424
Προεπιλογή

Γεια χαρα και παλι ,

χαιρομαι να βλεπω τοσους ευτυχισμενους κατασκευαστες ενυδρειων !

εδω που σας γραφω εγω παντως δεν υπαρχει κανεις ...

τελικα και τρομαρα πηρα και δουλεια δεν εγινε :

οπως σας ειπα σημερα εβαλα νερο στα 2 ενυδρεια ... ενα θα σας πω ...το πρωτο που φτιαξαμε (αυτο που αισθητικα ηταν χαλια) χανει λιγοτερο
Χανουν και τα δυο , οχι μπουργανα αλλα χανουν ...απο τις κολλησεις της βασης.

Λοιπον πριν παμε παρακατω σε αλλες κατασκευες πρεπει να καταφερω να κανω αυτα τα δυο χρησιμα ...οπως ειπα δεν θα ειναι κυριως ενυδρεια αλλα καραντινα και μαιευτηριο...οποτε:

1) αν πλακωσω τις κολλησεις της βασης με σιλικονη (εκει χανει) θα γινει δουλεια σιγουρη εστω και εκ των υστερων ? οσο αφορα το αισθητικο κομματι , θα βαλω ξυλο περιμετρικα της βασης και ξυλο-γωνιες στις καθετες κολλησεις εξωτερικα . Μετα απο αυτη την αγγαρεια θα πρεπει να περιμενω παλι 3 μερες ? (εννοωντας οτι δεν κολλαω πια τζαμια αλλα απλα μονωνω)
2) σε καποια εμφανη σημεια των ενυδρειων εχουν μεινει υπολειματα σιλικονης.Με τι μπορω να τα αφαιρεσω τωρα που εχουν σκληρυνει ? (καποιο διαλυτικο ισως και μετα με ξυστρα/ξυραφι?) .Παντως μονο με ξυστρα δεν βγαινουν και μενει μια θαμπαδα.

Συνεχιζοντας , η ιδεα της Celda ειναι η καλυτερη: καποιοι πιο εμπειροι κατασκευαστες πρεπει να βοηθησουν και εμας τους σκιτζιδες .Θα μπορουσαμε να παρουσιαστουμε με ετοιμα τζαμια και σιλικονη (και φυσικα τη σχολικη μας σακα) και καποιος πιο εμπειρος να κολαει ...εμεις οι μαθητες θα πιναμε τις μπυρες

σοβαρα τωρα , εγω θα χρειαστω ως φαινεται βοηθεια με το ενυδρειο-φιλτρο-πλατη που θελω να κανω αμεσα.Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω πλεξιγκλας οπως προτεινει ο mikenuke ...εχω προσβαση σε δωρεαν κομματια πλεξιγκλας οποτε το κοστος δεν ειναι θεμα ...σε αυτην την περιπτωση (αν καταλαβα καλα) θα πρεπει να φτιαξω ενα ενυδρειο με τζαμια κανονικα και υστερα να φτιαξω μεσα σε αυτο την πλατη φιλτρο απο πλεξιγκλας.Φυσικα η κατασκευη του φιλτρου-πλατη (διαμερισματα , τρυπες κλπ) θα ειναι ετοιμη και θα κολληθει στο τζαμι ολοκληρη , σωστα ? αν ναι , με τι θα κολλησω το πλεξιγκλας στο τζαμι , σιλικονη? για τις κολλησεις των πλεξιγκλας μεταξυ τους μου προτειναν ενα υγρο ειδικο (μπαινει σε συρριγγα) το οποιο λενε κανει τα δυο κομματια ενα σωμα ...αυτο το υγρο θα ειναι ασφαλες για ενυδρειο...?

πολλες οι ερωτησεις , το ξερω ...
επαναλαμβανω (σοβαρα αυτη τη φορα) : η ιδεα της Celda ειναι η πιο σωστη!
Ευχαριστω για την προσοχη σας,
Βασιλης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02042 seconds with 10 queries