Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 21-01-15, 08:37
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.392
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bill-Samos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστουμε Κλεοβουλε..και μια απορια..βλεπω στο σποτ λεει ''..και προληψη''
Επειδη η πρωτη περιεχει και αντιβιωση(?) θα μπορουσαμε να ταιζουμε καποιες φορες προληπτικα?Ή αν καποιο ψαρι χρηζει θεραπειας και θελει καποιος να δοκιμασει με την τροφη,πρεπει λες να μπει σε καραντινα ή δεν πειραζει να τρωνε και τα υπόλοιπα 6-7 μερες σερι ας πουμε?
Όσον αφορά την πρόληψη, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη είναι οι σωστές συνθήκες αλλά δεν πειράζει και να δώσεις 1-2 φορές το μήνα. Αυτό για ψάρια που ζουν καιρό σ' ένα ενυδρείο χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Όταν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ή ακόμη περισσότερο άγρια ψάρια και υπάρχει έστω μια μικρή υποψία για ενδοπαράσιτα, κατά τη γνώμη μου χρειάζεται καραντίνα και αγωγή+η παραπάνω τροφή. Αν εμφανίσουν κάτι μετά την εισαγωγή στο κυρίως ενυδρείο δεν χρειάζεται καραντίνα αλλά αγωγή εκεί+την τροφή (μέχρι τώρα συστήναμε την όποια τροφή να την μουλιάζουμε πριν ταΐσουμε σε διάλυμα μετρονιδαζόλης).
Η μετρονιδαζόλη μπορεί να είναι ελαφρύ σχετικά φάρμακο, να μην επηρεάζει τη βιολογία, ούτε υπάρχει κίνδυνος υπερδοσολογίας αλλά η καταχρηστική εφαρμογή, υπάρχουν αναφορές ότι προκαλεί βλάβες στα ψάρια. (δείτε κι εδώ για τη χρήση της http://www.aquatek.gr/vb/showthread....010#post870010 )
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,10862 seconds with 10 queries