Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #163  
Παλιά 31-12-14, 09:59
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Να μαζεψουμε λιγο τα στοιχεια
2.5C θερμοκρασια περιβαλλοντος
10/60 λεπτα λειτουργια θερμαντηρα
για διατηρηση 18C στο ενυδρειο

Ποσα βατ ειναι ο θερμαντηρας στο ξυλινο και ποσα λιτρα ?
Σπύρο το ενυδρείο είναι 280 λίτρα ωφέλιμο και ο θερμαντήρας 200W, από όσο θυμάμαι γιατί αντικατέστησα τον scuba 200ρι που χάλασε, όταν ανέβω να ταΐσω θα τον βγάλω να δω ακριβώς πόσο είναι, αλλά θυμάμαι 200αρι, αν είναι 300αρις σίγουρα αλλάζουν τα δεδομένα


Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το συμπτωμα που ειδες δεν πρεπει να οφειλεται στη χαμηλοτερη θερμοκρασια.
Μαλλον στις αλλαγες της θερμοκρασιας ή σε κατι αλλο
http://www.fishchannel.com/freshwate...igh-temps.aspx
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16329892
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...882.x/abstract
http://www.americanaquariumproducts.com/columnaris.html
Αυτό Σπύρο το είχα παρατηρήσει στο μικρόσωμο κογκολέζο που έβγαζε χνούδι φθινόπωρο και άνοιξη όταν είχα τα ψάρια στο κύβο, γιατί ενώ είχα θερμαντήρα , όταν έβγαινε ο ήλιος το ενυδρείο ανέβαζε θερμοκρασία και όντως δεν ήταν σταθερή.
Τώρα το μεγάλο το Comet έβγαλε στο κεφάλι 2-3 στίγματα από άσπρο χνούδι. Πριν 15 ημέρες που καθάρισα το φίλτρο, ανέβασα τη θερμοκρασία σταδιακά από τους 17 στους 20 (σταδιακά σε 4-5 ημέρες περίπου) για να βοηθήσω λίγο τη βιολογία, τότε παρατήρησα πως τα στίγματα αυτά έφυγαν. Οι μετρήσεις πήγαιναν πολύ καλά και άρχισα να κατεβάζω πάλι σταδιακά. Μόλις έφτασε στους 17, αμέσως ξαναέβγαλε, και έβγαλε και 1 το vailtail, τότε άρχισα πάλι το ανέβασμα μέχρι τους 18 και βλέπω πως μειώθηκαν, ακόμα δεν έχουν φύγει τελείως, για αυτό έβγαλα αυτό το συμπέρασμα.
Το ξύλινο δεν έχει αυξομειώσεις στη θερμοκρασία, είναι πολύ σταθερό, έπαιζε από 16,7 μέχρι 17,5, να σκεφτείς πως όταν είχε λιακάδα άναβαν και τα ανεμιστηράκια. Είναι υπό παρακολούθηση αυτή τη στιγμή, και πήγα και πήρα και ένα μπουκλάκι esha-2000 να υπάρχει, δεν έχω βάλει ακόμα γιατί θέλω να αποφεύγω τα φάρμακα όσο είναι δυνατόν.



Διάβασα τα link που έβαλες ,και αυτό με Columnaris, Aeromonas , Saprolegnia με ανησύχησε. Δυστυχώς δεν υπάρχει μικροσκόποιο για να δω τις διαφορες που λέει. Για τα υπόλοιπα, στρες δεν έχω παρατηρήσει, από οξυγόνωση πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω έντονης ανατάραξης της επιφάνειας του νερού , και από ποιότητα νερού σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν μου δείχνουν κάτι, δεν μιλάω για αμμωνία και νιτρώδη, αυτά είναι αυστηρα 0, τα νιτρικά δεν έχουν ξεπεράσει ποτε το 20.
-------------------------
Τελικα ο θερμαντήρας είναι 300αρις.
Μετά από αυτό έχουμε 300 / 60 Χ 10 = 50W/H. Και επειδή μπορεί ο κοντρολερ να αναβει 10 λεπτα την ωρα, δεν αναβει όμως ο θερμαντήρας συνεχεια, ως γνωστό αναβοσβήνει, άρα έχουμε λιγότερο απο 50W/H. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω πόση ώρα αναβει το φωτάκι του θερμαντήρα γιατι , 1ον κάνει ψώφο να κάτσω 10 λεπτά έξω και 2ον εκει που είναι δεν φαίνεται, είναι μέσα στο φίλτρο, και αυτο είναι το καλό γιατι είναι σε έντονη ροή, είναι ανάμεσα στα σφουγγαρια και στην ελαφρόπετρα, και ο αισθητήρας είναι στο 1ο διαμέρισμα, στην είσοδο, εκει που είναι το Κ1 με την αεραντλία, άλλο ενα καλό, το νερό περνάει πρώτα από τον αισθητήρα και μετά από τον θερμαντήρα
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου



Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 31-12-14 στις 09:59 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01858 seconds with 10 queries