Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 27-12-14, 12:05
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-10-2012
Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος, Αθήνα-Μοσχάτο
Μηνύματα: 332
Προεπιλογή

Καλημέρα , κ εγώ συμφωνώ με το καυτό νερό , βασικά το χαλίκι που έχω πάντα σε γενικό καθαρισμό (μια φορά το χρόνο ή κ δυο ανάλογα) το βγάζω το βράζω κ έχω το κεφάλι μου ήσυχο από μπελάδες, άλγη μικροοργανισμούς κοκ

Βασικά έχω μια κατσαρόλα μεγάλη κ το βράζω πάνω σε ένα πυραυλάκι γκαζιού μεγάλο... έχω επίσης κ μια μεγάλη βούρτσα που μοιάζει με καθαρισμού σωλήνων κ είναι με σκληρή τρίχα που αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία.. έτσι σαν βράζει το νερό κ το χαλίκι μέσα , με την χρήση ενός δράπανου , χρησιμοποιώ την βούρτσα σαν αναδευτήρα που ανακατεύει κ ταυτόχρονα καθαρίζει - γυαλίζει τα χαλικάκια!

με το ίδιο υλικό καθαρίζω κ την ελαφρόπετρα (γιατι με παρεξήγησε ο Σπύρος!)

το ξύλο καλύτερα βάλε το σε ζεστό νερό σε κουβά ή βράσε το αν μπορείς..

σκοτώνει πάσης φύσεως μικροοργανισμούς!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ μονο στο νερό , καλό θα είναι να μην το βάζουμε σε σημείο βρασμού μιας κ δεν είναι ανάγκη να το φτάνουμε σε θερμοκρασίες των 100 αλλα πάνω απο 40 είναι θερμοκρασία που καταστρέφει σχεδόν όλους τους επικινδύνους μικροοργανισμούς!

στο ενυδρείο όπως είπε ο φίλος αν το έχεις γεμάτο νερό τότε ένα μπουκάλι ξύδι κ ένας κυκλοφορητής θα είναι ότι πρέπει για να σου φύγει άλγες κ άλατα απο τα τζάμια... η χρήση τηλεκάρτας ή πιστωτικής (για να βγάλουμε τα απωθημένα μας) είναι ιδανική λύση γιατί καθαρίζει τέλεια κ δεν γδέρνει το τζάμι!

Στο ενυδρείο , το καυτό νερό είναι ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μιας και οι σιλικόνες έχουν αντοχές μέχρι κάποιες θερμοκρασίες κ ειδικά οι ενυδρειακές έχουν φτιαχτεί για να είναι σκληρές κ δυνατές σε χαμηλές θερμοκρασίες (0-40μαχ) κ αυτό βέβαια είναι ενδεικτικά γιατί δεν πιστεύω οτι ενυδρείο θα φτάσει στους 0 βαθμούς! Ακόμη κ αν εχεις εξωτερικό sump είναι καλό να βάλεις πρόσθετες γωνιές πλαστικές με χοντρή επίστρωση σιλικόνης για προστασία των ενώσεων!

χρήση καυτού νερού για καθαρισμό ενυδρείου μπορεί να προβεί μοιραία είτε εκείνη την στιγμή είτε δυστυχώς μετά που απλά δεν θα αντέξει την πίεση του νερού!

κ η χρήση άλλων χημικών κοκταίηλ μπορεί να βοηθήσει στο καθαρισμό-εξαφανισμό της άλγης αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να αποφεύγουμε αυτά τα πειράματα γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε το που καταλήγουν όλα αυτά τα χημικά στο τέλος!!!

η χλωρίνη είναι ένα πολύ καλό υλικό για πολλές χρήσης , ειδικά σε θέματα καθαρισμού κ αποστείρωσης αλλά η χρήση χλωρίνης απαιτεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ γιατί κάνει τρομερή ζημιά στους πνεύμονες μας!

με προσοχή στην χρήση χημικών κ πάντα διαβάζοντας οδηγίες κ παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας! η χρήση μάσκας λχ δεν μας κάνει "βουτυρόπαιδα" ούτε λιγότερο μαστόρια!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01937 seconds with 10 queries