Χρησιμοποιω 3 χρονια ελαφροπετρα απο πρακτικερ σε ολα μου τα μεγαλα ενυδρεια (ανω των 60λιτρων).
ηταν απο τα πρωτα βιολογικα υλικα (μετα το σιποραξ) που χρησιμοποιησα (εξαιτιας σου

)
Δινουμε αδικα λεφτα , μας δουλευουν κανονικα! αυτο μονο εχω να πω.
Την εχω δουλεψει και μονη της και σε συνδιασμο με σιποραξ (το ιδιο ειναι και μονη της).
Πλεον την εχω στα σαμπ , μαζι με σιποραξ .. οχι για ασφαλεια , απλα ειχα το σιποραξ και το 20λιτρο ελαφροπετρας το εχω τελειωσει

, αρα συμπληρωσα το σιποραξ που ειχα.
360 λιτρα με 8 ενηλικα μονόουρα χρυσοψαρα - 8-9 λιτρα ελαφροπετρα μπερδεμενη με 1-2 λιτρα σιποραξ. (μπαινει αναμεσα σε καποια σιποραξ , αλλα ειναι πολυ λιγοτερα και η ¨ζημια¨ ειναι απειροελαχιστη)
110 λιτρα με 8 corrys ,3 ancistrus , 8 ps. gertrudae - 3 λιτρα ελαφροπετρα + 2 λιτρα σιποραξ (σε ξεχωριστο δυχτι)
120 λιτρα με 2 fancy χρυσοψαρα - 3-4 λιτρα ελαφροπετρα + 1 λιτρο σιποραξ
60 λιτρα με n. similis - 3-4 λιτρα ελαφροπετρα + 1 σιποραξ
Ολα ειναι πλεον σαμπ (εσωτερικα) , δεν βουλωνει , δεν χρειαζεται να την καθαρισω (την πλενω ελαφρως πολυ σπανια)
Καθε 1 -1,5 χρονο ανανεωνω ή βραζω καποια ποσοτητα (δεν παρατηρω προβλημα βεβαια,απλως προληπτικα)
Τα ενυδρεια στρωθηκαν με μπολι απο αλλο υλικο στην αρχη αρχη(σιποραξ) και οι μετρησεις ηταν καλες απο την αρχη.