Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pritanis
Για ποιο λογο να ανεβασει τοσο την θερμοκρασια;;;;
|
Για το δίσκο η θερμοκρασία αυτή δεν είναι τίποτα το τραγικό, πολλοί για να "σπρώξουν" το δίσκο για ζευγάρωμα ανεβάζουν τη θερμοκρασία σε τέτοια υψηλά επίπεδα. Μιλούσα με άλλο φίλο ο οποίος έφτασε για ομοιοπαθητική θεραπεία τους 35, σκέψου ότι άνοιξε και βραχυκύκλωσε τους θερμαντήρες γιατί σταματούσαν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εγώ και πολλοί άλλοι έχουμε σώσει καταστάσεις και αρρώστια ψάρια μόνο με αύξηση θερμοκρασίας και αυτή ήταν 32 για αυτό και το συστήνω.
Παράθεση:
Αντιστοιχο leopard δισκακι εχω και εγω στο ενυδρειο μου (το λεγομενο βουλγαρακι) και εκανε τρεις μηνες να δειξει τα χρωματα του!!!!!!
|
Άλλο αυτό και άλλο να είναι μαύρο το ψάρι. Τα μικρά όντως δε έχουν χρώματα, ένα καφέ προς το μπεζ με τις μπάρες "on" είναι η συνήθης τους κατάσταση αλλά το μαύρο υποδηλώνει σίγουρα κάτι κακό. Τώρα τι είναι αυτό σηκώνει συζήτηση και πολλά τεστ.
Παράθεση:
Οταν λες πως εχεις προσωπικη αρνητικη αντιληψη για την προσθηκη αλατιου σε χαμηλη συγκεντρωση σε δισκοενυδρειο τι ακριβως εννοεις;;;;; Ειχες καποια προβληματα με τα ψαρια σου απο τη χρηση του ;;;;;;
|
Απλά δεν κάνω χρήση του. Μην ξεχνάς ότι στον klaz πρώτος το ανέφερα και του είπα αν μπορεί να απομονώσει το δισκάκι και να βάλει αλάτι κι ότι κάνει θαύματα. Εγώ θεράπευσα ένα μικρό rainbow από hexamita με αλάτι και αύξηση της θερμοκρασίας. (σε ξεχωριστό ενυδρείο) Από κει και πέρα η χρήση του δυσκολεύει την αναπνοή των ψαριών για αυτό και όπου συστήνεται η χρήση αυτού (για δίσκους) σου λένε βάλε και αεραντλία να εμπλουτίσεις το νερό σε οξυγόνο. Και σε κάθε περίπτωση για σκέψου λίγο, στη φύση και στους ποταμούς ρίχνει κανείς αλάτι? Όχι κοντά στις εκβολές όπου αναμιγνύεται με θάλασσα.
Παράθεση:
αποτρεπει την αναπαραγωγη και εξαπλωση αρκετων ανεπιθυμητων παρασιτων....
|
Εδώ ακριβώς είναι που επεμβαίνει η UV και τα κάνει όλα αυτά αποδεδειγμένα, ενώ το αλάτι τίθεται από πολλούς υπό αμφισβήτηση.
Και μιας και είσαι και κοντά με τον klaz βρες καμιά λύση για τη θερμοκρασία γιατί όλο λέμε ότι αυτό το ψάρι θέλει σταθερές συνθήκες κι η θερμοκρασία του μεταβάλλεται τουλάχιστον 2 βαθμούς από μέρα σε νύχτα.