Καταρχήν πρώτο λάθος είναι η θερμοκρασία klaz. Πίστεψε με ότι κι εγώ εδώ που μένω έχει κρύο αλλά έχω μεγαλύτερο θερμαντήρα από τον συνιστώμενο οπότε η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 28. Επιπλέον 2 βαθμοί μεταβολή είναι μεγάλη κι όχι θεμιτή μέρα-νύχτα. Ή βάλε έναν μεγαλύτερο ή βάλε κι έναν στους 29 ώστε το βράδυ να σώνεται η κατάσταση. Εγώ, αλλά κι άλλοι φίλοι δισκάδες, αντιμετωπίσαμε προβλήματα μόνο με αύξηση θερμοκρασίας. Το ότι τρώει δείχνει ότι ανταποκρίνεται και δεν πάει για τα θυμαράκια. Το αλάτι είναι για 3-4 μέρες το πολύ, εγώ ένα μικρό που είχε πρόβλημα το είχα για 3 μέρες στο αλάτι και μετά επιστροφή στο κυρίως ενυδρείο και πάλι. Το kh μπορείς να το ρίξεις κι άλλο αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνονται πολύ αργά ώστε να μην έχεις γρήγορες μεταβολές στις συνθήκες. Είναι νωρίς για να κάνεις μίξη νερού βρύσης με ΑΟ. Το αλάτι ότι ήταν να κάνει το έκανε, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι δε βοηθά να ρίχνεις συνέχεια. Ο δίσκος γιατί είναι σκουρόχρωμος? Εμένα έτσι όπως είναι η διάταξη των λαμπτήρων υπάρχουν σημεία ελλιπούς φωτισμού με αποτέλεσμα τα ψάρια, όταν κάθονται εκεί, να φαίνονται σκούρα. Μήπως εκεί που κάθεται συμβαίνει αυτό? Πάντα θέλουν μέρος χωρίς έντονο φως. Τη θερμοκρασία θα σου έλεγα κάνε μια προσπάθεια και για άλλο ανέβασμα, 32, μη φοβάσαι αλλά βάλε αεραντλία αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Και ΜΑΚΡΙΑ από φάρμακα, μη βιαστείς πάλι. Αν μπορείς ανέβασε καμιά φώτο και κάνε ένα προσεκτικό έλεγχο σε όλο το ψάρι μήπως έχει τίποτα άλλα σημάδια.
|