Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-11-14, 01:11
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Ενα update για την προοδο του project:
To board δουλεψε τελεια. Δεν εχω δοκιμασει το RTC αλλα δεν προκειται να με προβληματισει.
O αισθητηρας θερμοκρασιας pt100 καλυμπραριστηκε με οργανο αναφορας. Αναλυση 0.0013C, ακριβεια +/- 0.01C, Ευρος -80.00/+405.00C (μπορειτε να φτιαξετε απο tank με πολικες αρκουδες εως και το καζανι της κολασεως). Δυστυχως τα Class A pt100 που εχω περιοριζουν την ακριβεια μονο στο +/- 0.15C. Νομιζω οτι θα καλυψει ακομα και τους μανιακους της ακριβειας.
O αισθητηρας pH λειτουργει επισης καλα. Δυστυχως εδω, περα απο τα buffer 7.0 και 4.0 δεν εχω καποιο καλυτερο συστημα βαθμονομησης. Πρεπει να βρω 1-2 καινουργια probe γιατι δοκιμαζω με ενα SERA και ενα American Marine PINPOINT που εχω βγαλει σε αχρηστια λογω παλαιοτητας απο το φυτεμενο μου αλλα την παλευουν ακομα. Λειπει η αντισταθμιση θερμοκρασιας του pH. Κατα τη γνωμη μου η σημασια της ειναι μικρη καθως οι μεταβολες της θερμοκρασιας μεσα σε ενα ενυδρειο ειναι αμελητεες και στο ευρος αυτο το pH δεν μεταβαλεται πανω απο 0.02 μοναδες αλλα θα το βαλω για το γ..τω.
O Αισθητηρας υγρασιας / θερμοκρασιας λειτουργει επισης σταθερα.
Για την ωρα ο controller επικοινωνει με τον εξω κοσμο μονο μεσω της κονσολας και του .ini αρχειου. περιμενοντας το web interface.

Οι controllers pH/θερμοκρασιας/fan δειχνουν να ανταποκρινονται σωστα επισης.
Επομενο σταδιο ειναι να κανω δοκιμες στηνοντας ενα κανονικο tank (οχι δεν προκειται να κανω δοκιμες σε καποιο απο τα live tank μου). Για το σκοπο αυτο πρεπει να βρω μια βαλβιδα CO2 καθως και εναν ρυθμιστη πιεσης. Δυστυχως για την ωρα δεν εχω .
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Bash1.JPG
Εμφανίσεις:  1006
Μέγεθος:  64,3 KB  
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01569 seconds with 11 queries