Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-11-14, 00:28
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από elatos Εμφάνιση μηνυμάτων
Μίλησα με φίλο ηλεκτρονικό και γνώστη. Του ζήτησα να μου πει κόστος κι αν μπορεί να αναλάβει τις κολλήσεις.

Ήταν αρνητικός ακόμη και στη σκέψη πως όποιος/α μπορεί να επιτύχει καλές κολλήσεις.
Ο χρόνος που θα αφιερώσει όποιος/α το επιχειρήσει είναι μεγάλος και σίγουρα θα του βγει στο τέλος προβληματική η πλακέτα.

Από την άλλη μου/ας προτείνει να απευθυνθούμε μόνο σε εξειδικευμένη επιχείρηση, εδώ (ήταν κάποτε η INTRAKOM αλλά δεν γνωρίζει αν συνεχίζει να δέχεται παραγγελίες) ή στο εξωτερικό που θα αναλάβει την υλοποίηση.

Και έχω λόγο να δεχθώ τα πράγματα όπως τα λέει.
Μπορεί να βοηθήσει όμως στον τομέα των ηλεκτρονικών τμημάτων αν χρειαστεί.
Θα μου επιτραπει να διαφωνησω με το αδυνατον της υποθεσης. Θα συμφωνησω ομως οτι ειναι δουλεια για σκληρα νευρα. Εχω συναρμολογησει κυριολεκτικα εκατονταδες δειγματα με επιτυχια 100% και δεν ειμαι ο superman των ηλεκτρονικων. Καθε αλλο. Το συγκεκριμενο Board ειναι σχετικα απλο και χαμηλης πυκνοτητας σκοπιμα. Απλα πρεπει να βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος και να εχει και την διαθεση και το χρονο να το κανει.

Η αυτοματοποιημενη συναρμολογηση γινεται και μπορω να προτεινω εταιρειες (οχι την Ιντρακομ). Αυτο απαιτει μια ελαχιστη ποσοτητα και εχει αρχικα εξοδα που πρεπει να αποροφηθουν. Για να αναφερω μερικα : To stencil για την παστα συγκολλησης ειναι της ταξεως των 400Ε (υπαρχει και low volume version με ~60-70Ε αλλα δεν ειναι συμβατο με ολες τις μηχανες συναρμολογησης- θα πρεπει να ρωτησουμε), ο αρχικος προγραμματισμος των μηχανων ~100-150Ε, τα υλικα σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ειναι σε ειδικες συσκευασιες καταλληλες για αυτοματη συναρμολογηση (reels,trays,tubes κλπ) που εχουν ελαχιστες ποσοτητες αναλογα με το ειδος. Γενικος κανονας ειναι οτι στα 100 τεμ+ αρχιζει να ειναι η τιμη συμφερουσα - αλλα οχι καλη.
Αλλο ενα ζητημα σοβαρο ειναι σε αυτη την περιπτωση ποιος θα χειριστει την παραγγελια, την αγορα των υλικων και κατω απο ποιο καθεστως. Η εταιρεια θα πρεπει να κοψει σε καποιον τιμολογιο. Αυτος για να τα "ξεφορτωθει" θα πρεπει να τα πουλησει εστω και με καποιο συμβολικο κερδος. Παρ'ολα αυτα θα υπαρχει ΦΠΑ κλπ κλπ. Αν εχει κανεις καμμια ιδεα ας την πει.
-------------------------
Μεχρι εδω ολα καλα. Oτι δοκιμασα δουλευει οπως πρεπει. Αφηνω για αυριο και ισως και για το Σαββατοκυριακο το κομματι του pH και του θερμομετρου που θα χρειαστουν περισσοτερη δουλεια και ισως και καποιο trim, και παω για υπνο

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη abrous : 12-11-14 στις 00:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01536 seconds with 10 queries