Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-10-14, 16:58
Narvian Ο χρήστης Narvian δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ευβοια
Smile Εγινε!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα τεστ για τα ενυδρεία δεν έχουν καμια σχεση για να μετρας το νερό της βρύσης.
Μετρας αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά , που είναι απαγορευτικό να υπάρχουν σε νερό της βρύσης (θεωρητικά)
Από ΙΚΕΑ 60λιτρο να πάρεις, γύρω στα 10 ευρω κάνει
http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-v...yti-2454/3585/

Μη ξεκινήσεις με γυάλινο 30+ λίτρα. Τα χρυσόψαρα θέλουν μήκος γιατί είναι ψάρια κολυμβητές,
αν ξεκινήσεις με ένα ενυδρειο 80 Χ 30 Χ 30 είσαι στα 72 λίτρα,
ένα 80 Χ 30 Χ 40 είσαι στα 96 λίτρα
και ένα 80 Χ 40 Χ 40 είσαι στα 128,
σαν βασικό κανόνα θα πρεπει να βάλεις το μήκος να είναι μεγαλύτερο ή ισο με 80 εκατοστά.
Αν πιάνουν τα χέρια σου , πας σε ένα τζαμα και σου κόβει τα τζάμια και το κολλάς εσυ, θα σου έρθει πολύ φθηνότερο, και κάποια στιγμή φτιάχνεις και ενα καπάκι.
Επίσης βάλε μια αγγελία για μπόλι , μπορεί να υπάρχει καποιος κοντα σου και να επιταχύνεις τη διαδικασία στρωσίματος
Mολις εκανα την παραγγελεια για το Κουτι που προτεινες φιλε, κατανοω πως η αεραντλια δεν ειναι απαραιτητη για μεγαλης επιφανειας ενυδρεια γιατι ετσι υπαρχει μεγαλυτερη ανταλλαγη αεριων και οξυγονου εν ολιγης, απλα η αεραντλια ενδυκνειτε σε περιπτωση οπως η δικη μου αν δεν βαζω αντιχλωριο σε νερο εν αναμονη για αλλαγη σε ενυδρειο ωστε να γινει η διαδικασια που θα εκανε το αντιχλωριο.

Θα εχω το κουτι αυτο για 1-2 μηνακια maximum και θα κοιταξω οτι πιο κοντυνο σε 6ο-80 cm πλατος Χ 30 Χ30 για τελικη αγορα, και εν το μεταξυ θα στρωνω το φιλτρο μεσω τροφης στο 10lt εως οτου βρω μπολι ειτε εως οτου στρωσει το φιλτρο εως την τελικη αγορα ενυδρειου με προδιαγραφες για χρυσοψαρο..
Ευχαριστω για ολα! και θα χω το νου μου να προμηθευτω και τεστ νερου για αμμωνια και νιτρικα μαζι με το νεο ενυδρειο στο δεκεμβρη.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01551 seconds with 10 queries