Αλάτι πάρε το ΧΙΩΝ από τα ΑΒ, το χοντρό τυροκομικό (είναι σε πράσινο σακουλάκι αν δεν κάνω λάθος)
Η αναλογία κάπου εκεί είναι σύμφωνα με τα 2 άρθρα (στου Σπύρου είναι 610 γραμμάρια και στο άλλο γύρω στα 40 κουταλάκια). Να το βάλεις σταδιακά όπως είπε και ο Σπύρος αλλά το σημαντικότερο είναι και να το βγάλεις σταδιακά , και μάλιστα πολύ πιο αργά από ότι το βάλεις. Τα ψάρια αντέχουν περισσότερο την απότομη αλατότητα αλλά δεν αντέχουν την απότομη μείωση. Για αυτό σε κάθε αλλαγή θα βάζεις αλάτι σε μικρότερη αναλογία από την αρχική και θα μειώνεις σταδιακά ή θα κάνεις καθημερινά μικρές αλλαγές νερού με φρέσκο νερό χωρίς αλάτι, θεωρώ πως καθημερινές αλλαγές 30 λίτρα / ημέρα για 10 ημέρες μετά τη θεραπεία, είναι μια καλή σταδιακή αφαίρεση.
Ο προβληματισμός μου είναι αν ο κλοουν αντέξει το αλάτι (πολλά ψάρια δεν το αντέχουν) και ισως να πρέπει πας σε φαρμακευτική λυση. Στη φαρμακευτική λύση να ξέρεις όμως ότι τυχόν σαλιγκάρια ή γαρίδες μάλλον δεν θα αντέξουν , γιατί συνήθως αυτά τα φάρμακα περιέχουν χαλκό
|