Απο οταν τελειωσε το στρωσιμο του ενυδρειου (εστρωσε στις 21/02/2014) μετραγα οπως εχω ξαναπει Νο3 0 με sera που ληγει το 2016, 0 με aquili και 0 με ληγμενο api (απλα για να δω τι θα πει και εκεινο και αν συμφωνει).
Μεχρι και τις αρχες καλοκαιριου εκανα τεστ για Νο3 που και που και παντα εβλεπα 0 με sera και aquili. Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου δεν εκανα μετρησεις Νο3 αφου ειχα δει απο το προηγουμενο διαστημα οτι ειχα παντα 0 και εκανα αλλαγες περιπου 10 λιτρα τη βδομαδα για φρεσκαρισμα.
Την προηγουμενη βδομαδα εκανα μια αλλαγη 20 λιτρα (καθαρισα και το φιλτρο οπως ειπα σε προηγουμενο ποστ) και ελειψα μετα 5-6 μερες.
Τωρα που γυρισα, πηρα καλιο για τα φυτα και μεσα απο μια κουβεντα που ειχαμε για τα φυτα μου στο μαγαζι aquascape.gr με τον Θαναση εκει μου ειπε, για δες και τα Νο3 σου παλι να δουμε, γιατι του εκανε εντυπωση το 0 που μετραγα.
Μετρησα λοιπον εχθες Νο3 με τη sera και μου εδειξε 10. Μετρησα με την aquili και μου εδειξε 0. Μετραω λοιπον και το βαρελι που προετοιμαζω το νερο με την τυρφη για τις αλλαγες και μου εδειξε η sera 0 και σκεφτηκα οτι αφου εδειξε 0 στο βαρελι δουλευει σωστα.
Πηγα λοιπον σημερα παλι απο τον Θαναση με εναν φιλο. Πηρα μαζι νερο απο το ενδυρειο μου καθως και το τεστ της aquili. Μετρησαμε εκει με api τα Νο3 μου και εδειξε 10 (ή ελαχιστα λιγο πριν το 10). Οποτε η sera δειχνει σωστα. Εκανα και ενα τεστ παλι με την aquili εκει και το κουνησε ο Θανασης το αντιδραστηριο κατι που εγω δεν εκανα.... και δεν το εκανα γιατι δεν το λενε οι οδηγιες! Η οδηγιες της aquili λενε απλα: ''Βαλε 5ml νερο, ριξε ενα κουταλακι σκονη (εχει κουταλακι και σκονη το τεστ μεσα για να ριξεις), εξι σταγονες απο το αντιδραστηριο, καπακωσε το και μετα απο 5 λεπτα συγκρινε με τα χρωματα''.
Τωρα λοιπον που το κουνησαμε εδειξε Νο3: 5. Τωρα το σωστο ποιο ειναι δεν ξερω αλλα μαλλον το αποτελεσμα των αλλων 2 τεστ. Οταν μετρησω ξανα με την sera θα μετρησω και με την aquili να δω αν θα δειξει παλι 5 μοναδες κατω. Παντως και το ph της aquili μου δειχνει 5 μοναδες πανω ενω αλλοι 2 φιλοι δν εχουν θεμα και τους δειχνει σωστα. gh και kh ιδια με τη sera μου βγαζει.
Εμφανιστηκαν και τα Νο3 λοιπον στο ενυδρειο γιατι σκεφτομουνα μηπως εριχνα με καποιο σκευασμα λιγα νιτρικα αμα ειχα οπως πιστευα 0.
Ξεκινησα παλι κανονικα με καθημερινο προγραμμα την λιπανση με florena και easy life kalium, θα ριξω και ενα κλαδεμα αυριο κατα την αλλαγη νερου για να δυναμωσω λιγο τις βαλισνεριες να δουμε αν θα δωσουν πιο δυνατα και προς τα πανω νεα φυλλα, γιατι απο ποιοτητα μια χαρα πανε ολα τα φυλλα περαν απο 1.2 μονο που θα κοπουν και αυτα, αλλα δεν παιρνει υψος. Ισως αφαιρεσω και καποια πιο παλια φυλλα της μεσαιας κρυπτοκορινας παλι για να δυναμωση αν και δεν εχει αναγκη αυτη.
Για κανα φυτο, ψηλο, ασιατικο πισω τι εχετε να προτινεται?
|