Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nemphys
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις γνώμες, απλά αυτό που είναι πολύ περίεργο και αντικρούει τα περισσότερα που ειπώθηκαν είναι πως τα άτιμα στις ίδιες ακριβώς συνθήκες (ίδιο υπόστρωμα/άμμο, θερμοκρασία, κτλ) κάποτε ήταν μια χαρά!
Όσο για το νερό, ιδίως από τότε που άρχισα τις συχνές αλλαγές νερού, οι τιμές στα πάντα είναι μια χαρά.
Το μόνο που δέχομαι ότι μπορεί να έχει αλλάξει είναι αυτό για τις λάμπες, αλλά και απο αυτές οι 2 έχουν αλλαχθεί πολύ πρόσφατα γιατί κάηκαν.
Επίσης, οι anubias είναι πάνω σε ξύλα και όχι φυτεμένες.
Καμιά άλλη ιδέα?
Διάβαζα ότι παρόμοια συμπτώματα εμφανίζονται από έλλειψη calcium, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να μπω στη διαδικασία να αυξήσω το GH (και δεν έχω και ιδέα πως).
|
Και τα java fern θέλουν δέσιμο όχι φύτεμα αν η άλγη ειναι staghorn θέλουν κόψιμο τα φύλλα που την έχουν.
Οι λαμπες θέλουν αλλαγή σίγουρα 6 χρονια δεν

Αν πιστεύεις οτι λείπουν θρεπτικά κανε μια προσεκτική λιπανση για αρχή, 1 φορά την εβδομάδα ενα γενικό λίπασμα και 1 φορά ιχνοστοιχεία
Οι μετρήσεις πως ειναι; το καλές ειναι λίγο αόριστο.
Το gh γιατι να το αυξήσεις; Δεν νομίζω να έχεις έλλειψη ασβεστιου, το νερο αθηνα ειναι αρκετά σκληρό. Εκτός κι αν κανεις κάποια επεξεργασία. Γι αυτό ρωτάω για τις μετρήσεις σου