Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από poltre
μετά από προσεχτική παρατήρηση διαπίστωσα ότι παράγει ικανοποιητικό κυματισμό στο ένα τρίτο της απόστασης από το spray bar (τοποθετημένο στην στενή πλευρά του ενυδρείου) στο δεύτερο τρίτο (δηλαδή στο μέσο του ενυδρείου) ο κυματισμός φθίνει σημαντικά και στο τρίτο τρίτο (απέναντι πλευρά) το μόνο που κάνει, είναι να καταφέρνει απλά να μην αφήνει στάσιμο το νερό.
... αγόρασα μια φθηνή αντλία-κυκλοφορητή (10,00 ευρώ) την τοποθέτησα μόλις κάτω από την επιφάνεια του νερού, αντικριστά από το spray bar και ο κυματισμός που παράγεται ίσως είναι καλύτερος και απ΄ του φίλτρου μου με αποτέλεσμα ΟΛΗ η επιφάνεια του νερού να κυματίζει έντονα,
Μου έχει διαφύγει κάτι; κάνω κάποιο λάθος;;;
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από poltre
Ενυδρείο 81χ36x45 με 2 fancy, to 1 red cup (4 εκ.) και το άλλο fantail-calico (4,5 εκ).
... "λαχάνιασμα", δεν είχα παρατηρήσει κάτι συχνό, πιο πολύ μου έμοιαζε για αναζήτηση τροφής ....
|
1. Βαση των στοιχειων που δινεις, η αναταραξη απο το φιλτρο ηταν υπεραρκετη.
Η μεγαλη ροη δεν ειναι επιθυμητή στα χρυσοψαρα.
2. Αν χρειαζοταν βοηθεια για οξυγονωση, η αντλια μπορει να ηταν πιο φτηνη κατα την αγορα, αλλα υπολογισες και τα βατ που καιει σε σχεση με της αεραντλιας?
Παιζε σε κανα χρονο το πολυ, να αρχισεις να "μπαινεις μεσα".
Επισης το σκασιμο της φυσαλιδας απο την αεραντλια εχει μεγαλυτερη "δραση", απο οτι ο κυματισμος.