Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #53  
Παλιά 20-08-14, 22:18
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-04-2009
Περιοχή: Ρόδος
Μηνύματα: 2.212
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TRYFONAS K. Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχως ουτε φετος εγινε κατι με τα τσιμπουρια.χαμος γινετε παλι...μολις βγαζω εξω το σκυλι γεμιζει...ψοφανε στα μπαμ με το κολαρο κ το φαρμακο αλλα κ παλι....ειναι επικινδυνο...
Εγω φέτος 2 φορες ψεκασα το σκυλι , με frontline.
Νομίζω πως οφειλεται στο μερος οπου εχετε το σκυλί...
Για διαβάστε για τον κυκλο αναπαραγωγης τους...
Αφού απομυζήσει αρκετό αίμα, ένα θηλυκό τσιμπούρι ζευγαρώνει με ένα αρσενικό και κατόπιν γεννάει μεγάλους αριθμούς αυγών (περίπου 3.000) στη χαμηλή βλάστηση, σε μέρη σκοτεινά και με αρκετή υγρασία. Μετά τη γέννηση των αυγών, το θηλυκό πεθαίνει.

http://www.kynagon.gr/enimerosi/leis...sibouri-skylos

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κρότωνες είναι πολύ ανθεκτικοί και μπορεί να ζήσουν για χρόνια νηστικοί χωρίς να έχουν συναντήσει ζώο. Το αίμα τούς είναι απαραίτητο μόνο για να περάσουν από το ένα στάδιο στο άλλο και για να ωοτοκήσουν. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει χρόνια και στα μεσοδιαστήματα συντηρούνται με απομύζηση χυμών από τα φυτά.

http://www.eumedline.eu/post/Tsimpoy...agkathia%C2%BB


Από κάθε αυγό βγαίνει σε 3-6 εβδομάδες, μια προνύμφη (“τσιμπουράκι”, Εικόνα 5β), που ανεβαίνει στην κορυφή των χόρτων (Εικόνα 5γ) και προσπαθεί να γαντζωθεί με τα μπροστινά της πόδια σε κάποιο ζώο ή στον άνθρωπο που θα περάσει από εκεί. Βρίσκει περιοχές του σώματος που έχουν λεπτό δέρμα και βυθίζει την αγκαθωτή λόγχη μέσα σε αυτό. Η αγκαθωτή λόγχη ανοίγει στη μέση, εμφανίζεται το στοματικό άνοιγμα και αρχίζει η απομύζηση του αίματος, η οποία διαρκεί μερικές ώρες ή ημέρες. Η προνύμφη σε 5-7 εβδομάδες εξελίσσεται σε νύμφη επάνω στο ζώο ή αφού πέσει στο έδαφος. Πίνει αίμα από κάποιο ζώο ή από άνθρωπο και σε διάστημα 10-18 εβδομάδων, εξελίσσεται σε ενήλικο αρσενικό ή θηλυκό κρότωνα αφού προηγουμένως πέσει στο έδαφος.



Οι κρότωνες αντέχουν σε νηστεία για 3 έως 18 χρόνια.

http://www.paidiatriki.gr/index.php?...d=202&Itemid=1
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01951 seconds with 10 queries