Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Αυτο σημαινει οτι ειναι δυστυχως ακαταλλληλο και για το ενυδρειο.
(τι νερο πινετε?)
αναγκαστηκα εμφιαλωμενο και προτιμω το εβιβα(επιτραπεζιο) απο λιντλ οχι μονο για το κοστος αλλα και γιατι οσο καιρο το πινουμε δεν εχει παρουσιασει περιεργη γευση κλπ αντιθετα απο κατι ζαγορι/κορπη/βικος(μεταλλικα νερα) που καποιες φορες απορεις τι πινεις....
Επισης αυτο σημαινει οτι υπαρχει πιθανοτητα το ενυδρειο να ειναι τελειως αστρωτο και τα νιτρικα που μετρας στο ενυδρειο να μην ειναι απο τον επιτυχη κυκλο του αζωτου αλλα απο την ... βρυση.
πιθανοτατα ειναι αστρωτο ακομα - δεν εχω κανει καποια ειδικη προετοιμασια με τροφες/αμμωνιες/μπολι κλπ για διαφορους λογους (πχ μπολι δεν εχω εδω κοντα καποιον να παρω και τα πετσοπ δεν τα εμπιστευομαι)
Ενταξει που να προλαβεις να τα διαβασεις ολα.
Ναι υπαρχει πιθανοτητα καποια πετρα ή και το υλικο το βυθου, να ανεβαζει τις σκληροτητες και εμμεσα και το pH.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...68&postcount=2
εχω αρχισει να σκεφτομαι τη λυση του diy Co2 οχι μονο για βοηθεια στα φυτα που δεν τα βλεπω 'ενθουσιασμενα' με το χωρο τους,αλλα και για πεσει λιγο το PH....ακομα ενας λογος ειναι οτι σκεφτομαι να προσθεσω αργοτερα καποιους ενοικους (μικρους πχ tetra) για 'παρεα' αλλα και βιολογια...
|
καποια στιγμη ισως καταληξω σε ΑΟ (new ή απο καποιο συμφορουμιτη), αν δω οτι η κατασταση με το νερο ειναι ανεξελεγκτη....
>> το θεμα στο λινκ Σπυρο το ειχα διαβασει αλλα μαλλον δεν του ειχα δωσει ιδιαιτερη βαρυτητα (λογω προχωρημενης ωρας??)
αυριο θα σπαω πετρες με τη βαρια και θα κανω δοκιμες με βιομηχανικο υδρ/κο οξυ (>30% !) γιατι τελικα οι μονες αθωες πετρες που εχω εντος ειναι οι γρανιτικες.....