Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bouboulas
Οι γωνιές είναι είδη βαμμένες με ηλεκτροστατική βαφή, για να τις ξανά βάψεις θα τις γιαλοχαρτάρεις πρώτα. Μπογιά απομίμησης θα βρεις σε μεγάλα χρωματοπωλεία. Είναι σε δυο μέρει. Το πρώτο που είναι η βάση και το δεύτερο που δίνει τον τελικό χρωματισμό και τα νερά του ξύλου. Μετά ένα καλό βερνίκι
|
Α ναι , ξέρω, έχω βάψει παλιά μελαμίνη,
Ευχαριστώ Σταμάτη
-------------------------
Το κόλλημα τελείωσε

Ξεμοντάρισα τα κόντρα πλακέ και τα πέρασα 2 χέρια συντηρητικό
και πέρασα και κόλλα εξωτερικά στο κουτί από πλεξιγκλάς
Εδω το κουτί από πλεξιγκλας μόνο του, αφου ξεμονταρίτηκαν τα κοντρα πλακέ. Στέκεται μια χαρα και χωρίς το ξύλο

Απόψε θα το μοντάρω οριστικά και θα περάσω ένα κορδόνι σιλικόνη εξωτερικά στις ενώσεις του πλεξιγκλάς. Και συνεχίζω με τις αλουμινογωνιές και το φίλτρο.
Από Δευτέρα - Τρίτη θα έχω και το τζάμι να μπει στη θέση του. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα γίνει το πρώτο δοκιμαστικό γέμισμα μάλλον.
Εξωτερικά χρησιμοποίησα και τη κόλλα της Bisson για πλαστικά. Θεωρώ πως δεν συμφέρει να κολλάει πλεξιγκλάς κάποιος με αυτή τη κόλλα, και πανάκριβη είναι (3 Ευρώ το σωληνάριο και έφτασε με το ζόρι να περάσω όλες τις εξωτερικές ενώσεις, ενω το χλωρόφορμιο 20 Ευρώ το λίτρο στη χειρότερη) , και αργεί πολύ να στεγνώσει , 4 ώρες για να στεγνώσει στην αφή και 24 ώρες πλήρη σκλήρυνση, θεωρώ πως είναι μόνο για γεμίσματα. Το χλωροφόρμιο ή η κόλλα για πλεξιγκλάς δεν είναι κόλλα ακριβώς, λιώνει τα 2 κομμάτια και ενώνονται, ενώ η κόλλα της Bisson είναι κόλλα, αυτή συγκρατεί τα 2 κομμάτια , και επειδή είναι παχύρευστη γεμίζει εύκολα κενά, ενώ με το χλωροφόρμιο όσο και να ρίξεις δεν κάνεις γέμισμα, μόνο αν βάλεις και τριμμένο πλεξιγκλάς.
-------------------------
Ξέχασα να σας πως πως οι εσωτερικές διαστάσεις είναι πλέον 118 Υψος Χ 51,5 Πλάτος Χ 54,5 Υψος. Το πλάτος θα γίνει περίπου 50,κάτι όταν μπει το τζάμι