Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από szcs
Οσο για ανακάτεμα του βυθού, το κανω μιά φορά το εξάμηνο που καθαρίζω τα φίλτρα μου. Πριν τα καθαρίσω έχω μια τσουγκράνα πλαστική (από αυτές που εχουν στην παραλία τα πιτσιρικια και παιζουν) δεμένη με δεματικά σε ενα κοντάρι 70cm. Ανακατευω καλά τον βυθό, (γυρω στα 5-6cm αμμο εχω) και αφου περάσουν 1-2 ωρες για να τραβηξουν την θολούρα τα φιλτρα, ξεκινάω και καθαριζω τα φιλτρα.
|
Μην κανεις αυτο μετα απο 6 μηνες,μπορει να παθεις μεγαλη ζημια.Απορω και πως δεν την επαθες ακομα 
|
Συμφωνώ, είναι πολύ λάθος αυτό, σηκώνεις τοξικά άερια και βρώμα έτσι από το βυθό , και σίγουρα θα σου προκαλούν έστω προσωρινά αύξηση αμμωνίας.
Θα σου πρότεινα να προσαρμώσεις ένα μπουκάλι νερού με κομμένο πάτο στη σωλήνα και να το χρησιμοποιείς σαν σκούπα βυθού. Με το τρόπο αυτο , ότι τοξικό σηκώνεται από το βυθό το τραβάει το μπουκάλι με τη σωλήνα έξω και δεν μένει μέσα στο ενυδρείο, με αυτό το τρόπο δεν σου ρουφάει και άμμο ή χαλίκι, μια σκούπα βυθού με κοντάρι δηλαδή