Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 26-06-14, 11:26
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos
Δηλ.θεωρεις οτι ενας αρχαριος μπορει να διαχειριστει ευκολοτερα την αμμωνια,απο το να παρει ενα ετοιμο μπουκαλακι nitrivec ,να το βαλει μεσα?
Και εγω διαφωνω το να βαζεις ψαρι σε 24 ωρες οπως λεει,αλλα μολις δεις οι μετρησεις σου να ειναι οκ.ξεκινας σισγα σιγα να βαζεις
Γιατι δηλ. να βαλω χημικα στο ενυδρειο μου?
Απο το να βαλει ψαρια σε αστρωτο ενυδρειο, φυσικα και θεωρω οτι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησει τετοιου ειδους προϊοντα, οπως και οτι ειναι πιο ευκολο να το διαχειριστει απο την αμμωνια. Αλλα για ενα αρχαριο (πριν κατανοησει τον κυκλο του αζωτου), θεωρω οτι η καλυτερη λυση ειναι το μπολι.

Προϊοντα με ετοιμα βακτηρια, για εμενα κρυβουν αρκετους κινδυνους, γιατι να μεν απο τη μια καποια στιγμη θα στρωσει το ενυδρειο, απο την αλλη, ομως, τα ψαρια σιγουρα θα εκτεθουν σε τοξικα για καποιο διαστημα, γιατι απλα ενα φιλτρο δε στρωνει σε μια μερα. Ισως να επιταχυνουν τη διαδικασια του κυκλου του αζωτου, αλλα δε μπορει να αντικαταστησει.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ektorakos
εγω θα ελεγα ειναι πιο ρομαντικο.

οταν το εκανα εγω μου φανηκε απλα πιο ενδιαφερον. Το ειδα σαν ενα ωραιο πειραμα.
Δεν προκειται να το ξανακανω. θα μπολιασω.

Αλλα πιστευω ειναι ομορφη διαδικασια για εναν αρχαριο. Μαθαινει να κανει τεστακια καταγραφει τα στοιχεια του ενυδρειου του και δεν ειναι τοσο δυσκολο. σιγα.
Το πιο δυσκολο κομματι ειναι οτι θελει λιγη υπομονη γιατι περιμενεις πως και πως για να βαλεις ψαρι.

Αλλα και τι δεν χρειαζεται υπομονη σε αυτο το χομπι!
Οποτε εκπαιδευεσαι και σε αυτο
Και εγω την ιδια αποψη εχω. Μια φορα, καλο ειναι να δοκιμασουμε το στρωσιμο με αμμωνια, θα μας βοηθησει να καταλαβουμε αρκετα πραγματα για τη λειτουργια ενος ενυδρειου.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01490 seconds with 10 queries