Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 19-06-14, 08:29
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Θα συμφωνησω με ολους τους παραπανω. Η πραξη εχει αποδειξει οτι με χρονοδιακοπτες, μονο σταθερη θερμοκρασια δεν θα εχεις. Και δεν αφορα τις μικρες διακυμανσεις, οι οποιες δεν θα προκαλεσουν προβλημα, αλλα τις μεγαλες. Διακυμανσεις που ειναι απολυτα λογικες, εφοσον απο μερα σε μερα, μπορει να εχουμε μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας. Μην ξεχναμε και τα βραδια, επισης.

Το πρωτο καλοκαιρι ειχα χρησιμοποιησει και εγω χρονοδιακοπτη, εχοντας μαλιστα μονο ενα ενυδρειο. Το αποτελεσμα ηταν να ειμαι ολη μερα πανω απο το ενυδρειο για να παρατηρω το θερμομετρο και να αλλαζω ρυθμισεις στο χρονοδιακοπτη. Το χειροτερο, σταθερες συνθηκες δεν ειχα.

Επιπλεον, στις καλες ζεστες (τουλαχιστον στο δικο μου σπιτι), η ψυξη δουλευει σχεδον ολη τη μερα. Σκεψου να λειπεις απο το σπιτι και να ανεβασει 40αρια στο σπιτι σου. Με το χρονοδιακοπτη, δυσκολα θα αποφυγεις τα χειροτερα.

Οσο και να μην θελεις να το αποδεχτεις, ο controller ειναι η μονη σωστη λυση, αν θελουμε ψυξη με ανεμιστηρακια. Ρυθμιζεις...και αφησε τα να δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Τοσο απλα.

Επιπλεον, θα σε απαλλαξει απο το φοβο να κολλησει το θερμαντικο σωμα το χειμωνα, εφοσον και να κολλησει, θα του κοψει την παροχη ρευματος ο controller.

Η λυση ειναι αρκετα φθηνη και οσο παιρνουν τα χρονια,φαινεται αξιοπιστη.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DIMITRAMAS
Α ξέχασα να ρωτήσω, τα καπάκια εντέλει τα αφήνουμε ανοιχτά?
Οχι, αν εχεις ανεμιστηρες, δε χρειαζεσαι ανοιχτο καπακι. Αρκει να υπαρχει ανεμιστηρας που να "βγαζει" αερα απο το ενυδρειο, ή να υπαρχει σημειο διαφυγης του αερα (ανοιγμα για ταϊστρα κλπ).
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01555 seconds with 10 queries