Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #27  
Παλιά 11-06-14, 16:57
Iliana Ο χρήστης Iliana δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 30-04-2014
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 12
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το νερο της αλλαγης να εχει απαραιτητως την ιδια θερμοκρασια με της γυαλας, πριν κανεις την αλλαγη.
Τωρα με τις ζεστες ειναι ευκολο, αφου δεν βγαζει πολυ κρυο νεορ η βρυση. Σε λιγες ωρες ειναι ετοιμο.
Βαζεις και seachem prime.
Κανεις καθε μερα αλλαγη νερου,χυνωντας το μισο και προσθετωντας το φρεσκο σιγα σιγα, να παρει πολυ ωρα.
Αυτα για προσωρινη λυση αναγκης.

Το μεγεθος του ενυδρειου παιζει ρολο στην καθαριοτητα του νερου και στον απαραιτητο μινμουμ διαθεσιμο χωρο για να κανει τις κινησεις που πρεπει το καθε ζωντανο αλλα και μειωνει την αναγκη συντηρησης απο εμας, οπως και την συνεχους προσοχης και επιτηρησης του ενυδρειου πχ αν θελεις να λειψεις διακοπες.
Θα σου πω παραδειγμα οσο πιο εκλαικευμενα γινεται για να το καταλαβεις.
Αν ριξεις ενα φυλο τροφης σε ενα λιτρο νερο θα κανει αμεσα ζημια, αφου κατα την αποσυνθεση του θα παραχθει αμμωνια που ειναι ακρως τοξικο δηλητηριο, (σχετικα με αυτο διαβασε τα λινκ που σου εβαλαν στην αρχη).
Αν το ριξεις σε 100 λιτρα ομως, δεν θα καταλαβει τιποτα το νερο, γιατι θα διαλυθει σε περισσοτερο νερο. Οπως αν εβαζες ενα κουταλακι ζαχαρη σε ενα φλυτζανι τσαι και σε μια τσαγιερα. Στο φλυτζανι θα γινοταν γλυκο το τσαι, στην κατσαρολα σαν να μη μπηκε τιποτα.
Απλο δεν ειναι?

Επισης οι σοβαροι ρυποι που παραγουν τα ψαρια, δεν ειναι κακακια και ουρα. Τα ψαρια βγαζουν απευθειας αμμωνια απο τα βραγχια τους οπως αυτη που αφηνει η τροφη κατα την αποσυνθεση της και γενικα οτιδηποτε αποσυτιθεται στο νερο αφηνει αμμωνια.
Αυτο ειναι δηλητηριο και δεν ειναι ορατο για να το καταλαβει καποιος με το ματι.
Η αμμωνια ειναι η Νο1 αιτια που σκοτωνει τα ψαρια στα ενυδρεια των αρχαριων.
Μετριεται μονο με υγρα ενυδρειακα τεστ νερου.

Επισης το μεγαλυτερο ενυδρειο με το περισσοτερο νερο, βοηθαει ετσι ωστε τα καταλοιπα της αμμωνιας που μενουν απο το "στρωμενο" φιλτρο ειναι λιγοτερα λογω μεγαλυτερης διαλυσης, κι ετσι δεν χρειαζεται καθε μερα αλλαγη νερου.
Το "στρωμενο" φιλτρο απορροφα την αμμωνια ας πουμε και αφηνει στο τελος μια αλλη ουσια οχι τοσο αμεσα τοξικη. Τα νιτρικα ιοντα. Αυτα τα απομακρυνουμε με τις αλλαγες νερου και με υπαρξη ζωντανων φυτων που τα απορροφουν κι αυτα.
Στρωμενο φιλτρο εννοουμε, το φιλτρο που εχει αποκτησει πανω στα υλικα του, καποιους μικροοργανισμους, ουσιαστικα ειναι καποια "καλα" βακτηρια και οχι παθογονα ("βιολογια του ενυδρειου" το λεμε αλλιως) και τα οποια δεσμευουν την τοξικη αμμωνια κλπ και συντελουν να γινεται ο κυκλος το αζωτου που αναφερθηκε σε λινκ στην αρχη.

Επειδη τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου και οι θερμοκρασιες που ζουν ιδανικα ειναι 15-25C και το καλοκαιρι μπορει να φτασει η θερμοασια στο νερο μεχρι 35C (ζουν και σε πιο κατω και πιο πανω αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο για την υγεια τους - βασικο ειναι η σταθεροτητα των παραμετρων του νερου, γιαυτο σου εγραψα να ειναι ιδια η θερμοκρασια του νερου της αλλαγης) θα χρειαστεις λοιπον και καποιο συστημα ψυξη, πχ ενα ανεμιστηρα να χτυπαει το νερο ή και κατι πιο οργανωμενο και σουλουπωμενο αργοτερα (υπαρχουν αρθρα για εγκατασταση ψυξης).


ΥΓ Το ... "ενυδρειο" που εχεις, ειναι δοχειο μεταφορας και οχι διατηρησης.

Εδω ειμαστε να βοηθησουμε αν θελεις.
Καλη συνεχεια.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες πάντως.Θα του πάρω ενυδρείο πιο μεγάλο αλλά όχι ακόμα.Προς το παρόν πήρα το ειδικό υγρό που καθαρίζει το νερό και καλύτερη τροφή και κοιτάω για ενυδρεία.ναι και την ψύξη θα κοιτάξω .
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01849 seconds with 10 queries