Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 11-06-14, 11:28
George_K Ο χρήστης George_K δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 22-10-2011
Περιοχή: Κυπρος
Μηνύματα: 10
Talking

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plin Εμφάνιση μηνυμάτων
Α. Βεβαίως και υπάρχουν πιο φτηνές λύσεις, και μάλιστα χωρίς να 'πειράξεις' τον φωτισμό. Δες εδώ για τα είδη των φυτεμένων (από το 3ο βήμα και μετά).
Αφού δεν θέλεις να πας σε μπουκάλα CO2 σου προτείνω το εξής:
1. Κρατάς το ballast που υπάρχει (που είναι πολύ καλής ποιότητας) και βάζεις λάμπες sylvania gro-lux πίσω και μπροστά phillips aquarelle. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να κάνεις το φωτισμό 0,4w/lt (αντί 0,3w/lt που είναι στην πραγματικότητα).
2. Φρεσκάρεις (καθαρίζεις) τους ανακλαστήρες. Είναι πολύ σημαντικοί για να μην χάνεται χωρίς λόγο δύναμη από το φωτισμό.
3. Φυτεύεις εύκολα, γενικά, φυτά που τα επιλέγεις κατάλληλα ώστε να αντέχουν το excel (δες το 5).
4. Χρησιμοποιείς λίπανση αλλά με μέτρο.
5. Βοηθάς τα φυτά και με seachem excel ή κάποιο ανάλογο σκεύασμα υγρού άνθρακα (που έχει και παρασιτοκτόνες ιδιότητες - κατά των άλγεων).
6. Έχεις υπομονή: χωρίς CO2 και με χαμηλό γενικά φωτισμό μην περιμένεις γοργή ανάπτυξη, κάτι που είναι επιθυμητό αν δεν θέλεις να κλαδεύεις κάθε λίγο και λιγάκι!

Β. Η άποψη αυτή είναι ένας από τους μύθους στο χόμπι μας. Έχει προκύψει απ' το γεγονός ότι, συνήθως, οι λάμπες με υψηλά κέλβιν (γενικά) ευνοούν την ανάπτυξη των φυτών. Επειδή οι περισσότερες άλγες είναι (απλούστερα) φυτά ευνοούν και αυτές! Είναι σαν να λέμε, δηλαδή, μην ανάβεις τα φώτα γιατί θα ευνοήσεις τις άλγες!

Σε ευχαριστω και σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Θα δω τι θα επιλεξω και τι με βολευει. Για να δω αν τα καταλαβα ολα καλα. Δεν σκεφτομαι να βαλω τωρα δυσκολα φυτα μπορει οταν θα ειμαι ποιο εμπειρος στο μελλον, γιατι ειμαι αρχαριος και δεν θελω να σπαταλήσω χρηματα σε κατι που θα το βλεπω να πεθαινει υστερα. Αν βαλω λιγα ευκολα φυτα δεν θα χρειαστω εξτρα watt με τις λαμπες που εχω θα ειμαι μια χαρα και με ενα diy CO2 θα ειμαι οκ, δηλαδη σαν να λεμε χαμηλος φωτισμος χαμηλη τεχνολογια. Αν θελω ομως να βαλω λιγα παραπανω φυτα και βαλω και καποια μετρια και κανω το ενυδρειο να φαινεται λιγο ποιο aquascape , ο εξοπλισμος CO2 με μπουκαλα και ο εξτρα φωτισμος ειναι μονοδρομος.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01484 seconds with 10 queries