Σας ευχαριστώ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας.
@Bill-Samos
Αυτό έχω διαβάσει από πολλούς να λένε ότι δεν είναι ιδανικοί συγκάτοικοι και πάω σε petshops και τα βλέπω να κυκλοφορούν όλα κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα (στο ίδιο ενυδρείο guppies και γαρίδες).
Και για το αλάτι είναι λογικό αυτό που λες, λίγο αλάτι κάθε αλλαγή θα κάνει αλμυρό το νερό μετά από κάποιο διάστημα. Τώρα δε ξέρω αν εκείνη η ποσότητα που είχα δει επειδή ήταν σίγουρα λίγη (20 γραμμάρια στα 100lt) με την αλλαγή 30-40% που κάνω κάθε εβδομάδα κρατούσε το επίπεδο αλμυρότητας κάπως σταθερό. Αλλά πάλι μπέρδεμα είναι η όλη κατάσταση.
@tsala
120 λίτρα είναι και το λειτουργώ κοντά στα 3 χρόνια, 2+κάτι χρόνια με guppies και το τελευταίο 6μηνο+ είναι και φυτεμένο με anubias nano, εχινόδορους, βαλισνέριες και κερατόφυλλο. Έχω και έναν μικρό πληθυσμό από αγνώστου ταυτότητας σαλιγκάρια (νομίζω ramshorns, είναι πολύ μικρά όμως για να καταλάβω).
Με τη παρουσία δυο τροφών δε θα επιβαρυνθεί η ποιότητα του νερού; Να χρειάζεται για παράδειγμα πιο συχνές αλλαγές νερού; Αν και αυτό θα το παρακολουθώ με τις μετρήσεις.
Οπότε περισσότερο να κοιτάξω για τις cherry που δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γόνους. Γιατί τώρα να μπλέξω με γέννες σε καραντίνες ή αλλαγή σε υφάλμυρο νερό αφού τα guppies ζούνε και σε αυτό, θα πάει πολύ.
Για moss αφού υπάρχουν μόνο θετικά τόσο για τους γόνους των cherry όσο και για τους γόνους των guppies καλό θα ήταν να βάλω πιστεύω.
EDIT: Και το άλλο που είχα ξεχάσει. Διάβασα ότι οι γαρίδες έχουν κάποιο θέμα με το χαλκό, οπότε λιπάσματα που περιέχουν χαλκό θα πρέπει να αποφεύγονται. Εγώ χρησιμοποιώ το flourish της seachem το οποίο έχει 0,0001% Cu αλλά από την άλλη λέει ότι είναι ασφαλές για ασπόνδυλα όπως οι γαρίδες. Είναι πολύ μικρό ποσοστό και δεν τα επηρεάζει δηλαδή;
|