Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-06-14, 10:51
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gkontos Εμφάνιση μηνυμάτων
χμμ ωραία ξεκινάω διαβασμα !! μπορώ να πάρω λευκή αμμο από παραλία και να την καθαρίσω ????

η αμμος απο παραλια,θελει προσοχη.καταρχην πρεπει να ειναι απο οσο γινεται πιο καθαρη παραλια.μετα θελει πολυ καλο καθαρισμα.τη βαζεις σε λεκανη,γεμιζεις νερο,το αδειαζεις και ξαναγεμιζεις.το κανεις αυτο μεχρι να φυγει η σκονη και να βλεπεις σχετικα καθαρο νερο στη λεκανη.
αφου τα κανεις αυτα,εγω θα την εβραζα κιολας.
δεν ειναι παντα απαραιτητο,αλλα ειναι και λιγο ρισκο αν δεν γινει.αλλος τροπος ειναι (αφου καθαρισεις τη σκονη)να την ξεπλυνεις με διαλυμα χλωρινης(1 μερος χλωρινη,5 μερη νερο) και μετα πολυ καλο ξεπλυμα με νερο και αντιχλωριο.
αφου γινει και αυτο,τοτε τη βαζεις και βαζεις και ανθρακα στο φιλτρο να δουλεψει κανα δυο-τρεις μερες.μετα τον βγαζεις και συνεχιζεις.

το αλλο κακο ειναι πως αν δεν ειναι χαλαζιακη(και συνηθως δεν ειναι,περιεχει και ασβεστολιθικα)θα σου επηρεαζει τις σκληροτητες και κατεπεκταση το Ph του νερου.
αν εχεις ψαρια που ζουνε σε σκληρο νερο δεν ειναι μεγαλο προβλημα,αλλα αν θελουν μαλακο νερο τα ψαρια σου,θα σου σπασει τα νευρα.

2. αυτός θα μου έδινε πολύ ψιλό χαλίκι που εμειαζε με αυτό αλλά δεν ξέρω αν είναι τέτοιο, πάντως ήθελε 55 ευρώ τα 25Λιτρα
http://www.votsalo.net/Products/Sand...,6-1,2-mm.aspx

οκ,αυτο ειναι αμμος αλλα 55 ευρω παραειναι ακριβα...
μπορεις να βρεις πολυ πιο φτηνα.σιγουρα θα υπαρχουνε καταστηματα σαν τον ερμη και στην κυπρο.ψαξτο λιγο.

3. τι ήταν αυτό που μου είπε να βάλω από κατω μια στρώση ότι ταχα είναι λίπασμα, ήταν και αυτό σαν πολύ ψιλό χαλίκι και μου είπε να βάλω 25Λιτρα

αυτο ειναι το υποστρωμα για τα φυτα.ειναι υλικο που περιεχει θρεπτικα στοιχεια για τα φυτα.σαν λιπασμα.τα περισσοτερα χανουνε τις ιδιοτητες τους μετα απο ενα εξαμηνο περιπου,οποτε παλι ταμπλετες θα χρειαστει να βαλεις.
υπαρχουνε και αλλα που τραβανε υποτιθεται θρεπτικα στοιχεια απτο νερο και τα δινουν στα φυτα,αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι πεταμενα λεφτα αν δεν κανεις hitech φυτεμενο.τα πολλα λιπασματα και θρεπτικα θελουνε και το αναλογο φως και το αναλογο CO2 κλπ.αλλιως θα μεγαλωνεις αλγες
οχι οτι ειναι κακες οι αλγες αλλα τεσπα.εξαρταται απτο τι θες να κανεις.
η γνωμη μου ειναι πως ειναι πεταμενα λεφτα τα υποστρωματα.

4. και τέλος αν πάω σε άμμο ποία να πάρω ??
γραψε λιγο τι ψαρια εχεις και αν σκοπευεις να τα κρατησεις η να τα αλλαξεις για να παρεις ιδεες.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01683 seconds with 10 queries