Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-06-14, 16:47
Το avatar του χρήστη ScorpionGr
ScorpionGr Ο χρήστης ScorpionGr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κραταμε λοιπον 3 πραγματα.
Η ΝΗ3/4 ειναι πιθανως 0.5 ppm
Η ΝΗ3 ειναι πιθανως 0.00004130995916691633 ppm
Εκανες το λαθος να αλλαξεις αποτομα τις παραμετρους (pH GH KH).

Παρακολουθα τωρα και νιτρικα.
Ο ρυθμος παραγωγης νιτρικων ειναι η μετρηση που σου δειχνει την δυναμη της βιολογιας. (αν φυσικα και εδω δεν παιζουν ασταθμητοι παραγοντες πχ φυτα που τα καταναλωνουν, νερο δικτου με επιπλεον νιτρικα που τα αυξανουν κλπ)
Η βιολογια αυτο κανει. Παραγει νιτρικα.
Αν δεν μηδενιζει τελειως η ΝΗ3/4 και τα ΝΟ2, δεν ειναι απαραιτητα υπευθυνη η βιολογια για αυτο.
Μπορει να φταιμε εμεις, με τις συνθηκες που της προσφερουμε. Πχ δεν εχουμε την καταλληλη ποσοτητα και ποιοτητα υλικων για να κατοικησει η βιολογια που χρειαζεται για να μηδενισει η αμμωνια,
Μπορει να συμβαινει και σε ηδη στρωμενα ενυδρεια.
το 0.5 το μετρησα στο βαρελι!!! στο ενυδρειο εχω περιπου 1μγ/λτ (και μιλαμε παντα ΝΗ3+ΝΗ4). νιτρικα οπως ειπα ειναι φουλ και δεν μπορω να καταλαβω!!! οπως επισης και νιτρωδη παλι φουλ και δεν μπορω να καταλαβω μεταβολες προσ το παρον!!!.. απο βιολογικο υλικο εχω το μακαρονι fluval(οσο ειχε απο την αρχη το 306) εβαλα και 500γρ ματριξ!!! το ενυδρειο ειναι αδειο (απο ψαρια και φυτα) και το μονο που εχει ειναι μια ριζα και αμμο χαλαζιακη!!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμπερασμα: Μη βγαζεις συμπερασματα εμπειρικα, χωρις να ξερεις ολους τους παραγοντες που επηρεαζουν τους υπολογισμους σου και χωρις να εχεις τουλαχιστον μετρησεις σε ολες τις φασεις και τις διαδικασιες και για ολες παραμετρους.
εμπειρικα το μονο που εβγαζα ειναι η συνολικη αμμωνια που εβαζα 1.6ml (καθαρης αμμωνιας με περιεκτηκοτητα 25%) και μηδενιζοταν καθε 12 ωρες! και το συμπερασμα βγηκε απο μετρησεις που εκανα! σε τπτ αλλο δεν εβγαλα εμπειρικο συμπερασμα καθοτι δεν εχω εμπειρια!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ScorpionGr : 01-06-14 στις 16:47 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01418 seconds with 10 queries