Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 24-05-14, 19:33
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από marios psilopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
όπως λέει και ο τίτλος έχω κάποιες απορίες με την Α/Ο η οποία ήρθε τελικά στα χέρια μου μόλις χθες μετά από πολύ καιρό...
το ενυδρείο είναι φουλ φυτεμένο με σκαλάρια και κορυς...προφανώς στις αλλαγές δε θα βάζω μόνο νερό όσμωσης (1) αλλά και βρύσης,έτσι δεν είναι?
στη περίπτωση αυτή (2) πόσο % βάζω από το ένα και πόσο από το άλλο...
απ' ότι μου είπαν οι (3) θρεπτικές ουσίες του νερού της βρύσης είναι πολύτιμες για τα ψάρια και πωλούνται σε ξεχωριστό σκεύασμα αλλά είναι λίγο ακριβό... τι λέτε?πως μπορούμε να φτιάξουμε νερό ιδανικό για τα ψαράκια μου??
(4) το νερό της όσμωσης αυτό θα επηρεάσει καθόλου τα φυτά?
για τα φυτά υπάρχουν ταμπλέτες βυθού και DIY Co2

ευχαριστώ!
1. Νερο βρυσης μαζι με ΑΩ, μονο αν ειναι 100% ποσιμο, χωρις νιτρικα αμμωνιες, κλπ τοξικα.
2. Αναλογα τις τιμες GH KH που θελεις να φτιαξεις στο τελικο νερο της αλλαγης μετα την μιση. (pH δεν υπολογιζεις. Θα ερθει μονο του, βαση KH και αλλων παραγοντων του ενυδρειου)
3. "Θρεπτικες ουσιες" στο νερο θεωρουνται διαφορες. Βασικα με αυτο εννοουμε ασβεστιο μαγνησιο (αυτα που δλδ φτιαχνουν την τιμη GH, τα λεγομενα minerals - μεταλλικα αλατα) και τα ιχνοστοιχεια (τα λεγομενα traces) που ετσι κι αλλιως ειναι λιγα στο νερο της βρυσης και βαζωντας και ΑΩ που δεν εχει καθολου, τα μειωνουμε κι αλλο.
4. Συνηθως τα φυτα προτιμουν το μετριο, χαμηλομενο πεχα. χωρις υπερβολες ομως στην GH, γιατι θελουν κι αυτα τα θρεπτικα τους ασβεστιο και μαγνησιο και τα ιχνοστοιχεια τους.

Συμπερασμα:
1. Βλεπεις σε τι τιμη GH pH ζουν τα ψαρια.
2. Υπολογιζεις τη μιξη νερου βρυσης και ΑΩ, βαση του calculator http://www.aquarix.de/en/haerte.asp ετσι ωστε να εχεις την GH που θελουν τα ψαρια σου. (το calculator ισχυει και για υπολογισμο KH και για GH)
Σημαντικο δεν πας με τη μια, σε αυτο το ποσοστο μιξης αλλα αυξανεις σταδιακα σε καθε αλλαγη το ποσοστο της ΑΩ στη μιξη, για να μην παθουν ωσμωτικο σοκ και πεθανουν τα ψαρια. Εναλλακτικα κανεις μικρες καθημερινες ή μερα παρα μερα αλλαγες (πχ 10%), με αργο ρυθμο εισαγωγης νερου, με σκετο ΑΩ, μεχρι να ερθει η GH εκει που θελεις μετα απο πολλες μικρες αλλαγες (ετσι ωστε να μη γινει αποτομα η μεταβαση σε μαλακο νερο) αλλα και σε συντομοτερο χρονο, αφου δεν περιμενεις μια βδομαδα για την αλλαγη.
Φτιαχνωντας την GH. εχεις τα θρεπτικα ασβεστιο μαγνησιο που ζουν τα ψαρια σε σωστη τιμη.
4. Συμπληρωνεις αν θελεις να εισαι κυριος (και για φυτα και για ψαρια), λιγα ιχνοστοιχεια (πχ μιση δοση traces)
5. Παρατηρεις την τιμη pH, να ειναι βασικα σταθερη (βασικα να μην εχεις αποτομες πτωσεις και ψοφησουν τα ψαρια) και να εχει μια ταση να χαμωλωσει και καποια στιγμη να μεινει σταθερα χαμηλωμενη.
Χαμηλωνοντας την τιμη KH, χαμηλωνει και η τιμη pH σιγα σιγα (υπο νορμαλ συνθηκες).

Αν δεν ειναι 100% ποσιμο το νερο της βρυσης, βαζεις 100% ΑΟ και φτιαχνεις την GH με σκευασμα minerals και κανoνικη δοση traces.
Τη KH (αναλογα το σκευασμα - αν δεν ρυθμιζει παραλληλα και την ΚΗ) την ανεβαζεις με ελαχιστη μαγειρικη σοδα, στην επιθυμητή τιμη. (φυσιολογικα, η ΑΩ βγαζει νερο με μηδεν GH KH - μετρηση πεχα δεν κανουμε, ειναι πλασματικο το αποτελεσμα της μετρησης, λογω μηδενικης ΚΗ)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01900 seconds with 10 queries