Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-05-14, 12:11
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
ναι για ψυξη κανει.και για θερμανση κανει.
αλλα αν δεν εχει δυο καναλια εξοδου να ελεγχει και τα δυο ακρα ταυτοχρονα(θερμανση-ψυξη)τοτε δεν προσφερει σταθεροτητα.

το καλοκαιρι μπορει να χρειαστει θερμανση(σε εκτακτες περιπτωσεις πχ μια ασυνηθιστα κρυα μερα-σπανιο αλλα μπορει να συμβει) και το χειμωνα μπορει να χρειαστει ψυξη αν εχει πολυ ζεστη το σπιτι λογω καλοριφερ κλπ.μου εχει τυχει πολλες φορες να αναψουν τα ανεμιστηρια με θερμοκρασια "μειων" εξω.

ο απλος(με τη μια εξοδο) θα προσφερει ασφαλεια σε περιπτωση που χαλασει ο θερμοστατης του θερμαντηρα,αλλα σταθεροτητα στη θερμοκρασια δεν μπορει να προσφερει.
γιαυτο το λεω
Εγω εχω διπλης εξοδου και παρολαυτα τον χρησιμοποιω ως μονης εξοδου. Βαζω μονο θερμανση ή μονο ψυξη.
Σε νορμαλ καταστασεις (οπως οι θερμοκρασιες που εχουμε εδω) κατα την αποψη μου (που εχει δημιουργηθει απο μελετη , πειραματισμους και παρατηρηση στις θερμοκρασιες, για καποια χρονια) δεν χρειαζεται τοσο η ταυτοχρονη ψυξη και θερμανση.
Αυτο ισχυει ομως μονο οταν ακολουθουμε κι εμεις τις εποχες στις θερμοκρασιες των ενυδρειων και το ενυδρειο δεν ειναι πολυ μικρο για να επηρεαζεται αποτομα απο τη διαφορα θερμοκρασιας χωρου και νερου ενυδρειου, που μπορει να δημιουργηθει μεσα στο 24ωρο. (πχ θερμοκρασιας μερας και νυχτας)

Αυτο το κανω γιατι προτιμω να εχει μια ομαλη αποκλιση 1-2C μεσα στο 24ωρο, συμφωνη με την θερμοκρασια χωρου, παρα τοσο σταθερη, πχ 0.3C οπως με τον controller.
Και αυτο (το πλεονεκτημα κατα την αποψη μου) δεν μπορω να το εχω σε αλλες εποχη (πχ χειμωνα), αφου αν ρυθμισω μεγαλυτερη αποκλιση στον κοντρολερ για να εχω την ομαλη αποκλιση των 1-2C μεσα στο 24ωρο που θελω,θα ανεβοκατεβαινει πιο αποτομα μεσα στο 24ωρο η θερμοκρασια, λογω διαφορας θερμοκρασιας ενυδρειου και χωρου.

Page generated in 0,01403 seconds with 10 queries